sommer-urlaub-radstadt-hotel-stegerbraeu-radfahrenA lehetetlen csak egy szó, a gyenge emberek kifogása arra, miért ne tegyen meg valamit. Ez járt a fejemben szüntelen a legutóbbi, viharosra és szembe könnyet csalóra sikerült bringás edzésen. A legyőzés küzdelme.

 

Amúgy is nehezen szánom magamat rá, hogy a már kényelmetlen bringás cipőt felhúzzam, ami már rég lecserélésre érett. Mint mindenhez, ehhez is idő kell, a megfelelő, hosszú évekre társsá váló eszköz beszerzése időt vesz igénybe. Addig pedig marad a régi.

Ahol a szél az úr

Ahol a szél az úr

De mivel az idő szép volt, időm is engedte, hát nyeregbe pattantam. Na igen…a nyílt terepen viharos szél, fák és tereptárgyak nem lévén, oldalszél és szembe-szél akart mindenáron leteríteni.

A sebesség alig haladta meg a 10 km/h-t, annyira kellett küzdeni az elemekkel. A bringa hatalmas felület a szélnek, hiába a bicajos testsúlya, azt játszi könnyebbséggel döntögeti a szél. De csakazért is tovább hajtottam. Na persze mondogattam magamban sűrün, csak a következő kanyarig jussak el, onnét visszafordulok.

Aztán beértem az erdőbe ahol “csak” szemből fújt a szél…s persze a hegyre feltekerés maradt.

images

Három, egyre meredekebb emelkedőre kell a hegytetőig feltekerni, ami önmagában is kihívás, hát még a szél hozzá. Uh, a könnyem folyt az erőlködéstől és a széltől, a combizmaim küzdöttek rendesen. Megállni a becsatolt cipőkkel nem mertem, hiszen az együtt járt volna az azonnali borulással.

Közben szidtam magam, mindent. Minek is jöttem ilyen időben ki? Miért tekerek, ha a dombokon ennyire kínlódok? Mennék inkább gyalog! Milyen szerencsétlen vagyok…

Csupa ilyen gondolat….aztán oldalra nézve megláttam egy csokor ibolyát. A szél ellenére majd 20 Celcius fok langyos tavaszi idő. S közben leküzdve szó szerint az elemeket, felértem a hegytetőre a pihenőhelyre, ahonnét már visszafelé lejtőnek vezet az út.

S még a hátsó kerekem is lapos….mintha nem lett volna minden eddig is katasztrófális…a lapos gumitól az egész bicaj instabil volt. S persze ott volt bennem a félelem, hogy akár defektet is okozhat ez…na igen, s pont majd lejtmenetben..

reg1De legyőztem. Visszafele gurulva a lapos keréken a nyereg fölött tartva a testsúlyomat – hja de jól jött most a spinning órákon gyakorolt feladatsor – szerencsésen hazaértem. Fizikailag talán nem sokat adott ez a 40 percnyi bicajozás, de valami mást igen!

A körülmények összeesküdhetnek ellened, azok amúgy is adottak. Vagy velük lépsz vagy ellenük. Vagy elfogadod és az adott helyzethez a lehetőségeidhez képest (erőnlét, gyakorlat) igazodsz és teljesítesz, vagy összeroppansz az ellenállásban és feladod.

A körülményeken nem tudunk változtatni, de a hozzáállásunkon igen. Egy edzés lehet rosszul sikerült, gyenge de sohasem haszontalan! Lehet, hogy egy ilyen viharos, szeles napon csak a mentalitásodat, az akaraterődet fogod tréningezni. De jól jön ez majd később!