indexÚj utak vagy a régi folytatása, mindenesetre ideje van az éves elszámolásnak, értékelésnek. Ki mint vet úgy arat, zárszámadás következik.

 

Az év utolsó heteit, napjait éljük, elköszön az idei, s helyette jön az új év. Kinek sportosabb, kinek kevésbé mozgalmas volt az idei, sokak szerint meglehetősen nehézkesre sikerült év.

Barátságok rendeződtek át, vagy szakadtak meg, új életpályák keletkeztek, inkább zűrzavaros, sem mint könnyed év van mögöttünk. Mi legyen a követendő új, s mi legyen az, amit érdemes ebből az évből átvinni az újba?

A sportolás, a mozgás szeretete és a mindennapi életben való helye nem kérdéses. Valamennyit, valamit mindenképp mozogni javasolt, heti három nap szóljon minimálisan a sportról.

kép3

A futás bár a legegyszerűbb és legkönnyebben elérhető mozgásforma, többeknek inkább a csoportos foglalkozások javasoltak. Ha nem vagy kellően motivált és akaraterős az individuális sportok nem Neked valók. A közösségben végzett edzés kellő lendületet ad akkor is, ha nem vagy szellemi és testi csúcsformában.

Erősítőedzésekkel, sajáttestsúlyos gyakorlatokkal, súlyzókkal otthon is könnyedén formában tarthatod magadat, de csak akkor, ha elsajátítottad a feladatok megfelelő végrehajtását.

Hatékonyság és sérülésmentesség ez legyen a motivációd!

Az Ünnepek meghitt időszakában, főképp a bevitt kalóriák és ételmennyiség miatt szánj időt akár a teremedzésre, akár egy órás szabadtéri futásra-sétára.

Trainingstagebuch-als-Geschenk-für-SportlerJárj rendszeresen szaunába, kényeztesd magad melegvízes fürdőkben, miközben az egészséges étkezésre és a bevitt mennyiségre és az ételek minőségére is ügyelj.

Tedd rutinná mindazt, ami felemel és előre visz, zárd ki vagy csökkentsd minimumra azokat az életedben, amik hátráltatnak vagy nem a fejlődésed irányába mutatnak.

kép 1Legyen valóban kellemes, meghitt az Ünnepi időszak és persze egyúttal erős alapozás az immár nagyon is közel kerülő következő évhez. Találd meg azt a társaságot, azt a sportos életmódot, amit valóban sajátodnak érzel és ezáltal hosszú évekig fenn tudod tartani!

Egy pár kondicipő vagy egy klassz bringa, egy fitnessóra a fa alá?