Siófok

Újabb szép nap a bringázáshoz!

Balaton Keleti Öböl

Amikor reggel negyed hétkor leültem a kávémmal a nappaliba, bizony kissé furán néztem a külső hőmérsékletet mutató szerkezetre, alig volt 13 C ! Brr, kissé hűvösnek tűnik – gondoltam.

Nyáron persze fantasztikus érzés, hogy a frissen, erőteljesen ragyogó nap hatására szinte kipattan az ember az ágyból, és uzsgyi, gyerünk tekerni. A korai órán való indulás igencsak hasznos, hiszen a frissítő hőmérséklet kellő támogatást nyújt a kerekezéshez, messze még a déli órák perzselő forrósága, még csak ébredeznek (vagy még azt sem) az emberek, így alig-alig van forgalom az utakon. Na de vissza a kora őszi, első szeptemberi hétvégi edzéshez. Most nyoma sem volt a nyári zsúfoltságnak, immár jól járható Balaton parti utakat találtam. Kényelmes, saját tempóban lehetett hajtani, élvezve a meleg, de nem forró időjárást, csodálva az ősz megannyi színében pompázó tájat, a víztükör lenyűgöző csillogását. Nem is tudtam ellenállni, így Siófoknál már kerestem a megállási lehetőséget, hogy csobbanjak egyet a vízben. Ugyan találtam nyitva tartó strandot, de egy kávé elfogyasztása után inkább visszatekertem Balatonakarattyáig és a szabad strandi részen megszabadulva a kerékpáros öltözéktől máris a hullámok közt voltam.

Örömmel állapítottam meg, hogy végre jól működik a technikám is, hiszen szinte az egész évet kínlódva tekertem át, jelentősen megnehezítette a rossz váltóm az edzéseimet. Mostanra azonban, hála kedves szomszédomnak, be lett állítva a bovden, és ugyan a legkisebb első tárcsát nem tudom használni, a legfontosabb középső és nagyot azonban igen!

Balatonvilágos

Sajna, hogy egyre rövidebbek a nappalok, amint a nap átbukik a látóhatáron, lemegy a hegyek mögött, úgy 20 perc múlva sötét lesz, erre figyeljünk oda! Ha délután indulunk el edzeni, ami ugye a napi munka után eléggé valószínű, legyen nálunk lámpa. Nem kell fent lennie, elég ha bedobjuk a kerékpáros mez zsebébe, a lényeg, ha belefutunk az estébe, lássunk hazamenni…..