Szívbajok ellen kisasszony…fuss!

Ilyenkor, amikor már lélekben és szívünkkel is az ünnepekre készülünk talán még jobban fáj, ha valami nem úgy alakul, ahogy akartad, ha azon a bizonyos banánhéjon csúszik el amit terveztél.

Amikor megbántanak, amikor a másik mosollyal az arcán nem mond igazat, amikor tudod, hogy Te mindent beleadtál, mégsem sikerült. Amikor rájössz, rosszul ítéltél meg egy helyzetet, egy embert, becsaptak, kihasználtak. S nem érted, hol hibáztál.  Tudom, hogy fáj. Sokan ilyen helyzetekben nyúlnak az első pohár után, s nem víz van benne…

De erre is van egy jobb megoldásom: sportolj, mozdulj, fuss, ahogy a lábad bírja! Legelőször a rossz, kellemetlen helyzetből lépj ki. Nem sikerült valami, rosszul sikerült egy feladat? Valamit nagyon akartál, s nem jött össze? Hagyd ott, csinálj valami mást, tereld el a gondolataidat. Menj le az edzőterembe, ülj fel a bringádra, vagy egyszerűen lépj bele a futócipődbe és mozdulj!

Azt hiszed, annyira fáj, annyira megbántottak, hogy semmihez sincs erőd, csak csoki, ital számolatlanul? Nem, Te ennél sokkal erősebb és tudatosabb is tudsz lenni, próbáld csak ki, legalább egyszer! Figyeld meg, milyen lesz, amikor nehéz helyzet után sportfelszerelést húzol és ahelyett, hogy sajnálnád magad elindulsz edzeni.

Ragyogó napsütés, irány mondjuk Veszprém Gulyadomb, vagy a Balaton-part! Kapcsold be a zenejátszódat, dühödet, fájdalmadat add bele a lépéseidbe! Az edzőteremben emeled a súlyokat, végezz több sorozatot, figyeld csak meg, most is menni fog, sőt, talán még jobban is.

Amikor én voltam ilyen helyzetben, nekem is az első gondolatom a csoki volt, de aztán persze mindig a sport nyert. Ilyenkor még nagyobb távokat futottam, tekertem, mint “normál” állapotban.

Ne feledd, egyszerű biológia, a mozgás endorfint termel, azaz boldogság-hormont. A helyzet ettől még megmarad, de már másként nézed, a feszültséget levezetted mozgással, s hidd el, ennél jobb gyógymód nincs lelki bajok ellen.

Tudod, szívbajok ellen, kisasszony…szedj tangót, vagy csak sportolj, mozdulj, fuss!

S hozzá egy kis szívmelengető zene, kattints a képre a videó indításához!

Decembert mutat a naptár, lassan közelednek az ünnepek. Az utcák, az üzletek feldíszítve, tervezzük az ajándékokat, az ételeket, s egyáltalán azt, hol és hogyan is töltsük az év legszebb napjait. Mintha a természet is azon fáradozna, minél könnyebben, minél nagyobb örömmel  készüljünk, ragyogó napsütéssel indult az év utolsó hónapja.

A hajnali mínuszok sejtetik, a tiszta kék égbolt és a csodás napsütés ellenére téli hónapban járunk. A zsúfolt parkolók a városokban, a bevásárlóközpontoknál, a fényfüzérekkel díszített terek, házak, üzletek, na és persze a lépten-nyomon ránk-köszönő Mikulások egyértelműen jelzik, közel van a szeretet ünnepe, a Karácsony.

Nem csak tárgyakkal, a szívünkkel, lelkünkkel is készülünk az ünnepre. Valahogy érezzük, az egész éves lótás-futás, munka, programok, feladatok után itt az ideje lassabb tempóra kapcsolni, s kicsit visszatekinteni. Az év talán legszebb hónapja szóljon valóban a szeretetről.