regJavában benne járunk már az esztendőben. Levonva a tanulságokat a múltból, áthozva az új évbe a kitartásunkat a motivációnkat megújítva, ideje kitűzni az idei célokat. Új év, új kezdet!

 

Amíg magányos, feltörekvő harcosként edzed magadat, jársz a versenyekre más úton haladsz, mint amikor egy sportegyesülethez csatlakozol.

Amint egy csapat tagjává válasz, legyen az egy teremedzés vagy egyéni sportág, már nem csak Te vagy jelen, már nem csak a Te saját adottságaid számítanak.

Részben hozzájárulsz eredményeiddel a csapatod, egyesületed összteljesítményéhez. Például évértékelőkön, összehasonlítva másokkal az eredményeket, kaphatsz egyesületi szinten díjazást. Mondjuk a Te teljesítményed is hozzájárul ahhoz, hogy az egész társaság megnyerjen egy vacsorát egy étteremben, vagy utazást, esetleg tárgyjutalmat kaptok közösen.

A magányosan eltöltött edzések óráiba immáron beleadódnak a közösen végzett felkészülések is.

indexAz élet, a sport, nem kell, hogy magányos menetelés legyen bölcsőtől a sírig. Egyik edzéstől a másikig, versenytől versenyig. Használd ki a csoport közösségi erejét fejlődésedhez, önmagad motiválásához!

 

indexrun

 

 

 

Elsőként: tűzz ki célokat! Elérhetőket, majd pedig jelöld ki magadnak a versenyeket, távok szerint.

Az edzéseidet igazítsd a versenytávokhoz, azok vonalvezetéséhez (terep, aszfalt, dombok, síkvidéki)

Alakíts ki egy jól követhető és betartható heti edzéstervet, változatosságra törekedve.

Ha újrakezdő vagy, a márciusi szezonnyitó versenyekig van időd az edzettségi szintedet formába-hozni, feljavítani. Valószínűleg szükséged lesz a súlyodat korrigálni, ehhez fontos egy egészséges étrend kialakítása, s persze betartása.

Amint a súlyod kezd a megfelelő tartományhoz közelíteni, úgy fognak az edzéseredményeid is javulni, persze lehetnek visszaesések. Ezért is fontos a mentális tréning, képzeld el fejben is hol leszel s milyen formában egy-két vagy három hónap múlva!

imagesHasználj – amennyit megengedhetsz magadnak – technikai segítséget az edzéseidhez. Egy pulzusmérő óra már nem elérhetetlen összeg, akár használtan is megéri beszerezni.

 

 

Vigyél változatosságot a sportba, váltogasd az edzésfajtákat, kerékpár a szabadban, teremben spinning, fuss futópadon, emelj súlyokat.

 

hot-2A sport, a versenyzés, önmagunk fejlesztésében mindig is számított. A mozgásgazdag életmód nem csak erőnlétet, fittséget eredményez, az élet minden területén kifejti hatását. Új évkezdet, új önarckép, amivel elégedett leszel!