Az esti fények nyomában járunk, amikor edzéseinket az estébe nyúlóan tartjuk. Nem sikerülhet mindig a nappal kelni, van, amikor éppen mi vagyunk azok, akik a lenyugvó nappal indulunk edzeni.

Miközben az édesanyákra gondolunk, ezen a május eleji vasárnapon, akiknek köszönhetjük, hogy lépéseinket a cél felé vezető úton tartjuk, megkezdjük az esti edzésünket, ma is futunk!

Az egész napos autóban és iskolapadban való ülés után teljes felüdülés egy esti futóedzésen részt venni. Már lement a nap a látóhatárról, de még van annyi fény, hogy legalább egy rövidített távot magunk mögött tudjunk. Nos Alexis Jordan az első kísérőm:

Az orgona illat keveredik sok egyéb virágillattal, pompás látvány futás közben a színes fákon, bokrokon tartani a tekintetedet. Szinte észrevétlenül túl vagy az első pár kilométeren.

Cascada következik:

Az erdei szakaszon való futástól most eltekintettem, nem hoztam magammal fejlámpát, így jobbnak láttam rövidíteni  a távot és a település határán visszafordultam.

Az esti bogár- és szúnyoginvázió még nem indult be szerencsére, de a nyár jellegzetes esti grill-partys illatai már a levegőben érződtek. Kellemes így futni 🙂

Közben persze figyelj, az egyre csökkenő fényben alaposan meg kell nézni, hová is teszed lépteidet!

A megszokott Untried is kísért esti edzésemen:

A rövid táv épp csak túlment az 5 kilométeren, de a közel 11 km/h tempó is mutatta, rendkívül frissítőlen hatott a futóedzés még így a kora esti órán is, az esti fények árnyékában 🙂