iron-system-headÖsszetett teremsport a Hot Iron, ötvözi a súlyemelés, intervall, aerobik és saját testsúlyos gyakorlatokat. Mindezt edző irányítása mellett dinamikus zeneszámokra végzett gyakorlatsorok jelentik, tíz-tizenöt sporttárssal körülvéve az edzésórán.

 

Heti szinten két alkalom ajánlott ebből az óratípusból, bár vannak, akik akár négy edzést is beiktatnak a hétbe.

Sokan kiegészítő, crossedzésként használják a Hot Iront, mely egy komplex, jól felépített, változatos edzéselemekből álló rendszer. Három szintet különböztetünk meg, természetesen a belépő-kezdő szint az első ez a Hot Iron I.

súllyal, narancs tárcsa 5 kg, zöld 2,5 kg, sárga 1,25 kg Fontos: egyenes háttal, sarkon egyensúlyozva

Alapgyakorlat, guggolás. Súlyok: narancs tárcsa 5 kg, zöld 2,5 kg, sárga 1,25 kg Fontos: egyenes háttal, sarkunkat erőteljesen a talajra nyomva végezni a gyakorlatokat

Ezt követi a gyakorlottabbaknak a Hot Iron II., majd a Iron Cross ami már a felső elérhető szint, jelentősen megemelt súlyokkal végzett gyakorlatokat jelent.

A klasszikus, a fekvőtámasz, egyenes hát, ne nyomd fel a popsit a hátad, derekad ne essen be, egyenesen tartsd magad..ne karból, hanem fenék- és combizomból próbáld emelni magad

Fekvőtámasz: egyenes hát, ne nyomd fel a popsit, derekad ne essen be, ne karból, hanem fenék- és combizomból nyomd ki magad

 

Erőedzés, sajátsúllyal. Oldalt fekvés, alkartámasz, csípő emelés, nem könnyű! Erősíti a hátizmaidat, ne karból, hanem csipő- comb- és fenékizomból emelj! Feszítsd meg a fenék- és combizmaidat, úgy végezd a gyakorlatot!

Saját testsúlyos edzéselem: Oldalt fekvés, alkartámasz, csípő emelés. Erősíti a hátizmaidat, csípő- comb- és fenékizomból emelj! Feszítsd meg a fenék- és combizmaidat, úgy végezd a gyakorlatot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első lépcsőfokról a másodikra lépni körülbelül egy évig tart, ez persze függ az egyéni  kiindulási állóképességtől és a fejlődés ütemétől is. Ajánlatos egy-egy elemet, gyakorlatsort tökéletesen elsajátítani, mert erre épül a többi is. Nagyon fontos a kezdetekben megtanulni a megfelelő testtartást, részben a sérülések elkerülése miatt, más részt pedig a rosszul rögzült elemeket később igen nehéz korrigálni már.

 

Rendkívül hatékonyan emeli az állóképességet, megfelelő étrend-kiegészítőkkel és étkezéssel, valamint további sportág – például futás, kerékpározás, úszás – kiegészítve komplex mozgástípust épít be az életmódunkba.

 

súlyzóKiválóan építi az egyéb sportokhoz kapcsolódóan fontos izomzatot, szálkásít, miközben az energiaszintünket emeli. A Hot Iron System elemei ideálisak miden korosztály számára, a gyakorlatok több alternatívába elvégezhetők.