ff5bf8c78b16d045d136c1a64471dfb2Szabadnap, ünnepnap, jól esik elnyújtózni a meleg paplan alatt. Aztán hirtelen felismerés, felpattansz, gyors kávéfőzés, öltözködés, irány az edzőterem:keresztedzés napja van, spinningre fel!

 

Jól teszed, ha nagyméretű törölközővel készülsz az edzésre, a spinningóra felér egy szaunázással. A palacktartóba vízzel teli, citromlével felturbózott hűtőital kerül.

Így ősszel, kevésbé kellemes napokon, vagy ha épp nincs kedved kimenni terepre s kint tekerni-futni, akkor jó választás a csoportos terembicajos óra. Valahogy mindig lelkesítőlen hat, amikor látsz másokat is küzdeni…

Dinamikus zenék, az edző dörgedelmes, zenét is túlharsogó hangja, a gyakorlatokra adott utasítások pattogó üteme biztosan felráz hajnali álmosságodból.

A megelőző napi sajátsúlyos gimnasztikai edzés fájó maradványait a csontjaimban, izmaimban érezve gondoltam, jót fog tenni 60 percnyi átmozgatás. Na de a spinningedzés nem sétagalopp… kiállás a nyeregből, előre-hátratolt csípővel tekerés, karhajlítások a kormány felett, csípőtartás…csak néhány a feladatokból.

Amikor még a füled mögül is csepeg, folyik az izzadság, a szemed sem a könnyektől törölgeted, hanem a homlokodról belefolyó víztől,  nos ez a spinning 🙂

sp4

Mértem. 60 perc közepes ellenálláson végigtekerve – hja kérem, ha valóban minden kéréskor követem az edző utasításait: tekerd még jobban rá az ellenállást, tutira 40 perc után feladom…

Így viszont 550 kcal elégetése tett rendkívül elégedetté 🙂

Az óra végén itt is van nyújtás, ami igencsak jól esett meggyötört testemnek: a csuklóm a sok fekvőtámasztól, a térdem a kitörésektől,a hátam a szokatlan mozgástípustól  fájt.

6614bdb11cd83d3d1aa12859b999578a

Edzés után zuhanyozás, folyadékpótlás és nagyon fontos az izomláz mérséklése miatt, az izmok gyors regenerációja érdekében, fehérjeturmixot fogyasztani!

Minden mindennel összefügg, válaszd a cross-edzéseket a monotonitás helyett

Minden mindennel összefügg, válaszd a cross-edzéseket a monotonitás helyett

Vízzel vagy sovány tejjel hígítva vidd magaddal az edzőterembe és az óra végeztével kortyonként idd meg!

imagesA spinning remek keresztedzés, de bringa-helyettesítő is, valamint nincs időjáráshoz kötve. Bárkinek ajánlható,  a rendszeresség viszont itt is fontos, hogy eredményeket érjünk el…