Szerencsések azon embertársaink, akiknek meg sem kottyan 20 percnyi szaunázás, bőrük száraz marad, míg mások néhány blokknyi tekerés után ázott ürgeként néznek ki. Szauna vagy spinning?

A spinning egy igazán különleges sportszekció. Belépve a terembe, az edzés előtt tíz perccel a beállított vasparipán lazán tekersz. Ha a reggeli órára esel be, akkor bizony egy bögre kávé a hajtóanyag, vagyis üres gyomorral fog menni az edzés 🙂

Megy ez, gondolod Te, s a 60 percnyi edzést komolyan se veszed, hiszen Te régi bicajos vagy. Gondolod hallgatsz jó kis dinamikus zenét, sok esetben hazai retrót is. Majd Te megmutatod..Aztán jön a meglepi…

A bemelegítést követően, az edző túlkiabálja a pörgős ritmusú zenéket, jönnek a nyeregből kiállások. …hogy is állsz az egyensúly megtartásával? Karhajlítások, kormány fölé dőlés, nyereg fölött centikkel a csípőd megtartása. S ez csak a kezdet..

Alig telik el tíz perc, amikor – a kormányt elengedni nem lehet, különben jó kis orraesés lenne belőle – meglepetésre már a szempilláidról csepeg magad elé az izzadtság. Sőt, ömlik a karodról, mint egy zuhatag..Nyakadban törölköző, előtted vizes palack, a túlélés zálogai 🙂

Egész évben a szabadban bringázol, a Balaton-kerülés a hobbid, a Bakony emelkedőit jól ismered, ám itt ledöbbensz…

Az ellenállást folyton állítgatva a spinning-kerékpár egy darab fém kereke rendesen megnehezíti a tekerésedet. A négyütemre vagy csak kettőre nyeregből felpattanás és a csípőtartás ráébresztenek, másfajta erőnlét szükségeltetik ide.

A többség ugyanúgy küzd az emelkedőkkel, s fellélegezve nyugtatja le a pulzusát a nyeregben tekeréskor. A szauna ehhez képest puhány időtöltésnek tűnik….

Aztán úgy 50-55 percnyi szünet nélküli tekerés után lassulhat a láb, jön a levezetés, a nyújtáskor már fellélegzel. 4-500 kcal égetés….nem semmi!

Vagy soha többé nem jössz, vagy megérint a kihívás szele. Nem mellékesen néhány hetes komolyan vett edzés után kezdesz el formálódni…a vádlid, a csípőd, a karod…nocsak, nocsak…mintha könnyebb lenne a cipzárat felhúzni..Újabb akadályt veszel sikeresen!