cross2 Valahogy mindig egy sima kis edzéssel indul, aztán a vége mindig a teljesítőképesség határán van. A sportoló már csak ilyen…

 

Laza szombat volt a tervben, délelőtt Hot Iron edzéssel, ebéd után pedig egy kis laza futással, amolyan 5-7 kilométer, semmi túledzés!

 

Az időjárás is lehangoló volt, szürke felhők, szemerkélő eső, ami már szinte menetrendszerűen bekövetkezik a hétvégére. Nagyon vágyunk már a tavaszra! Ilyenkor a teremedzések kényelmesebbek, emelgettem is sporttársaimmal együtt a súlyzót, a felhúzásnál már emelve a tétet, a 10 kg-os tárcsára feltettem a 2.5 kg-ost. Persze mindkét végére a rúdnak, vagyis 15 kg volt a súly.

Azért a guggolásnál, kitöréseknél még 10 kg maradt. A fej fölé emelésnél és a bicepsz-gyakorlatnál viszont a kétszer 2,5 kg mellé felhúztam a rúdra a kétszer 1,25 kg-os tárcsát. Ha lúd, legyen kövér…Na persze az ismétlésszám nem annyi volt, mint amit az edző diktált, de a lényeg, hogy próbáld meg! Emelj egy kicsit a súlyokon, majd néhány edzésórán tartsd meg ezt a szintet, amíg hozzászoksz, aztán mehetsz feljebb..

A kitöréseknél nagyon figyelj arra, hogy a térded ne menjen a bokavonal elé. Ezt pedig úgy éred el, hogy a hátul levő lábad (harántállás esetén) süllyeszted, a testeddel együtt.

Hot Iron: szabályos és így sérülésmentesen végrehajtott kitörés: térd nem megy a boka elé, hátul levő láb süllyed szinte a talajig, derékszögben. A test majdnem teljesen függőleges tartásban

Hot Iron: szabályos és így sérülésmentesen végrehajtott kitörés: térd nem megy a boka elé, hátul levő láb süllyed szinte a talajig, derékszögben.

 

Szűknyomás- fekvenyomás, homlokra engedés

Szűknyomás- fekvenyomás, homlokra engedés- Hot Iron edzésen

A fantasztikus erőnléti edzés után,   ebéd után gondoltam, elindulok egy laza 5-7 kilométeres futásra, sprintekkel, a futósebesség növelése célt szem előtt tartva.

 

 

Közben futótársam bejelentkezett, a szemerkélő eső ellenére a  Balaton-part vonzotta, akárcsak engem, így délutánra társam is akadt. Hívd el Te is az ismerősödet, barátodat, akár bringával is kísérhet!

Sáros, csúszos, ez a terepfutás terepe, viszont kíméli az izületeket és állóképességet növel

Viszont a közelgő két terepfutóverseny miatt mindenképp terepen is szeretem volna futni. Ajánlott a versenynek megfelelő körülményeken és távon kell legalább 1-2 napot edzeni, begyakorolva valamelyest az ott várható körülményeket.

Így végül 3.5 kilométer sáros, fűcsomós, dombos futás lett, kiegészítve egy utcai, 8 kilométer feletti Balaton-partival, a végeredmény közel 12 kilométer. 🙂 Ha szemerkél az eső, vagy szürke az égbolt, ne maradj a szobában, televíziót nézve, legalább egy órára válassz valamilyen mozgást a szabadban. Utána sokkal jobban fog esni a vacsora, vagy néhány kocka csoki…

 

 

trailSportnapot tartottam végül teremedzéssel és terepfutással, pedig csak egy laza hétvégi napra gondoltam, jobb végeredmény így!