Tél szele hóval faggyal jő..mondja a téli versike, s milyen igaz! Hú de hideg van a kinti sportokhoz, ám mi mégis a szabadban edzünk, igaz?

A télből mára a fagy jutott, lassan két hónapja, hogy ebben a nem éppen kellemes hőmérsékleten kell edzeni, milyen jól jön ilyenkor a futás! Gyors bemelegítés, aztán mielőbb mozdulj, futni kell, ha nem akarod érezni a decemberi zimankót.

Jellemző, hogy az edzéstáv második felében kezdjük érezni, hogy melegszünk, lazulnak az izmaink. Akárcsak az autóban, vagy a kerékpárod olajos, hidraulikus szerkezeteiben, bizony a kenőanyag viszkozitása nem olyan jó, mint normál, meleg hőmérsékleten. Így van ez az emberi szervezetnél is, alaposan be kell melegíteni, jó adag hőt kell termelni, hogy a megszokott mozgáshoz megfeleljen.

Megállni pedig most végképp nem szabad, hisz kiizzadsz, a hidegben mozgás híján, azonnal hűteni kezd Téged a vizes ruházatod. Nyáron ez még csak jól jönne, na de most, mínuszokban, még abból a kevésből is elvon, amit nem kevés munkával előteremtettél.

Na mennek is a tíz kilométeres távok, most az ötös nem elég hosszú, hogy felmelegedjek. 🙂 Megy ez most simán az egy órás szintidőn belül 🙂

Itt van az év, talán legszebb ünnepe, meghitt, szeretettel teli, családdal, barátokkal együtt töltött, és persze ki nem maradhatna a sok finom falat sem!

Amellett, hogy ünnepelsz, és bizonyára a megszokottnál többet, változatosabban étkezel, ne feledd, jól jön két étkezés között egy kis Balaton-parti futás. Mindjárt bátrabban fogyasztod a diós, mákos kalácsot!

Legyen nagyon boldog ünneped, töltsd szeretteiddel, de azért a sportról, a mozgásról se feledkezz meg!

Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!