musicAz utolsó edzéshez érkeztünk, ezzel befejeződik a felkészülésünk a futóversenyre.  Megcsináltad, készen vagy, rajthoz állsz.Jöhet az akusztik, arccal a verseny felé!

Teljesítetted az utolsó napok kemény diétáját és csak zöldséget, gyümölcsöt ettél. Kiürítetted a szénhidrátraktárakat, esténként edzettél, könyvet olvastál, csak hogy eltereld az éhségről a figyelmed. De mára túl vagy rajta, megcsináltad, legyőzted magadat.

Bemelegítés, motiválás, Avicii:

Na még egy kis motiválás OneRepublic, gyerünk, let’s go, tempó, vedd fel a ritmust, az ütemet!

 

Sokszor nehéz, és csakis önmagad, a benned levő kicsinek, hitetlennek a legyőzésén keresztül vezet az út a sikerhez.

Amikor hajnalban keltél és a felkelő nap már edzésen talált.  Amikor munka után előbb letudtad az aznapi távot, és csak ezután kezdtél az otthoni teendőkhöz. S közben mosolyogtál, nem vagy Te puhány! Amikor legszívesebben még egyet fordultál volna a meleg takaró alatt az ágyban. De nem lehetett, mert célod van. Maratoni.

Spar Maraton

Versenyek sora, amin megnézted, hol is tartasz. S tovább edzettél, tovább tökéletesítetted a légvételt, a lépéstempót, a sebességed. Alig pár éve kezdtél sportolni, majd napi szinten edzeni, s aztán futni. Mert megtanultál kitartani, hinni, felállni miután újabb és újabb nehézségek földhöz vágtak.

Nyugi, lassíts vissza, egyenletes tempó, Avicii, figyelj:

 

Keresztedzések sora. Hot Iron, ahol nem a súly, Te égtél lázban a nehéz teher alatt, de hősiesen emelted a  kilókat, hol bicepszre, hol lábra gyúrtál. Kell az izom, energiatároló, jól tudod.

Hot Iron

Hot Iron

Tekerted a 60 percet a spinningórán, az izzadtság időnként patak helyett folyóként zúdult alá homlokodról, de ezt is végig küzdötted, hisz növeled a kitartásod, a teljesítőképességed, a tüdőkapacitásod. S ez is kell.

Spinning

Spinning

S újra a futóedzések a Balaton partján, még hétvégén is, közben felpattantál a bringádra is, csak, hogy ne fulladjon unalomba a sport, jöhet bármi, csak mozgás legyen.

Kerékpáros cipő, futócipő hol az egyik hol a másik ha sportos az életmódod.

Kerékpáros cipő, futócipő hol az egyik hol a másik ha sportos az életmódod.

KTM Ultra Fire

KTM Ultra Fire

 

 

 

 

 

Köszönet a majmoknak, minden edzésedre elkísérnek, nem állunk meg, még mindig futás van, FOB:

Aztán eljön a nap, az utolsó edzés napja. Semmi sprint, egyenletes tempó a fák alatt, még a zenét is kikapcsolod, csak a madarak hangja úszik be füledbe, az őszi avar illatát belélegzed, a természet ezer színárnyalatán nyugtatod tekinteted.

Mindig, mindig….sport, úton vagy, de még milyen úton..Scooter:

 

Hattyúk a vízen, csodás Balatoni táj, élmény itt sportolni

Hattyúk a vízen, csodás Balatoni táj, élmény itt sportolni

Készen állsz, jól tudod. Lábad finoman érinti az aszfaltot, nincs hangos dobbanás. Egyenletesen lélegzel, nem fújtatsz, nem kapkodsz, teljesen összhangban vagy. A tudásoddal, a fizikai szinteddel, mentalitásoddal, önmagaddal.

S aztán a lendület bevisz a célba:

 

 

music 2Csak rajthoz állsz, lefutod a távot és átfutsz a célkapun. Nem teszel többet, de kevesebbet sem. De azt feltétlenül és bármikor és bárhol. Autisztikus-célegyenesben.