2013-07-27 09.29.12Itt az ideje újabb edzést tenni. A KTM Ultra Fire MTB útra készen,  a Délibáb MTB Maratont követően nem gördültek még a kerekei. Hétvége, hát irány a Balaton part, a Bringaút!

2013-07-28 10.09.44

Fehér sapka nyáron futáshoz jól jön, póló is kell, megvéd a leégéstől

A napot futóedzéssel kezdtem, ám  alig 3 kilométert kocogtam , betartva a sportorvos és edző tanácsát: az Achilles-ín gyulladása okán, amíg a kezelés tart nincs, de legalábbis nagyon minitávú a  futás…A felépülés 3-6 hónapot is igénybe vehet, miközben másnaponta kezelésre szükséges járni. A regenerálódás közben végzett sport hátráltatja az amúgy pihenésre ítélt ínszalagot.

Távolban a Balaton, a bringa alatt füves, gödrös sík terep

Persze annak, aki napi szinten sportol igazi kínszenvedés, edzések nélkül, mozgás nélkül tölteni a napokat, de nincs választás, elvégre a jövőbeli sportélet a tét…és a MTB bicajozás is beiktatható! Így aztán alig vártam a hétvégét és a kora reggeli futást követően bicajos mezt húztam és már indultam is!

A Balaton-körhöz, illetve a kiskörhöz  késői indulás a reggel 8-9 óra, és már 29 C fok volt a hőmérséklet is. Így végül egy 30 kilométeres, félig terepes tekerést iktattam be.

Micsoda élmény két hét után végre tekerni! 3/9-ben hagytam javarészt a váltót, csak a két durva emelkedőn váltottam vissza. Fűzfőnél csatlakoztam be szokás szerint a Bringaútba, majd Tobruk után, terepen hajtva irány Almádi! A városba érve nem csak a hőmérsékletből látszott, hogy rendesen benne járunk a délelőttbe. A kerékpárúton nagy részt túrabicajosok tekertek, vagy éppen a matracot, egyéb strandfelszerelést cipelőket kellett kerülgetni.

Nos  nyáron ha tekersz,  zsúfolt a bringaút, lassú a haladás, tempót tekerni csak rövid szakaszokon lehet. Alsóörs, Balatonfüred, ahol most már Bornapok is vannak, csak kerülővel áttekerhető, a sétány le is van zárva…Szerencse, hogy a komp Tihany-Szántód között folyamatosan közlekedik, arra várni nemigen kell. 🙂

Ám most csak egy rövid, miniedzést hajtottam végre.  A KTM persze ment volna még, de  érezhetően szívta el az erőt is a nap…Tekerni hajnalban vagy este kell nyáron, napközben irány inkább a strand 🙂 A visszaúton Almádit elhagyva ellenőriztem a hőmérsékletet: 37, 1 C volt…jobb lesz árnyékba húzódni.

Mire visszaértem a kiindulási pontomhoz, már 40 C fok felett járt a hőmérséklet, ez a bringaedzés most rövidke lett, de lesz ez még hosszabb is! 🙂