hot-iron-sulyzo-szeEz már  felsőbb osztály az Iron System rendszerben, azaz a harmadik fokozat a Hot Iron I. és II. után. 

 

A délután futással folytatódik munka után. Átöltözés, majd alig fél óra, s a Balaton-part megszokott útjára teszem lépteim, egyiket a másik után. Megszokott nyugalom. Bemelegítés dinamikusan, fentről lefelé haladva, váll, kar, felsőtest, derék, láb, betartva a közel 10 percet, majd irány a település vége, már kocogó lépésben, zenére.

Bekanyarodom a strand melletti öbölhöz, kaitosok kedvelt szeles helye, de most csak egy horgász pecázik a parton.

A  piros vonat elhúz az állomás felé, fehérre vált a lámpa, én pedig átfutok a síneken, lépteim a füves árokpartra irányítva, ezzel is kímélve ínszalagjaimat. balaton_mix_rb_200x200

 

Már  a második kilométernél érzem a jól ismert flow élményt, ettől kezdve  mintha gördülnél, úgy futsz. Kikapcsolsz teljesen, a zene ritmusára lépsz, szinte csak érinted a talaj, nem dobbantasz bele, szabályos talajfogással teszed bele a kilométereket a lábadba.

flow

Aztán a visszaút, még két plusz kört teszek a gesztenyefasorban, fűcsomókon, vakondtúrásokon átlépve, gyakorolva a terepfutás lépéseit, majd a levezető célba-futás következik. Megállok és nyújtok.

nyújtás

Átöltözés, gyors zuhanyozás, könnyű szénhidrátos vacsora. A bundás kenyér tökéletes választás, szénhidrát, vagyis energia (edzés után a szénhidrátok fogyasztása csökkenti az izomfájdalmat, segíti a regenerálódást) a tojás fehérje és zsiradék is egyben, a friss saláta uborkával, paradicsommal a zöldség, azaz a rugalmasság.

Másfél óra pihenés, majd teremedzéssel folytatom, Iron Cross.

Az IRON SYSTEM rendszer:

  1. HOT IRON 1. A kezdő program, elengedhetetlen feltétele a haladó programnak
  2. HOT IRON 2. Erőállóképességi, haladó program
  3. IRON CROSS A legerősebb edzésrendszer, az alakváltozás és a teljesítménynövelés területén, ez egy hypertrófiás, izomépitő tréning

Nagyobb súlyokat használsz, mint Hot Iron I. és II. esetében, a gyakorlatsorok is eltérőek. A bemelegítés jól ismert, majd következik az intervall edzéseken alkalmazott köredzés gyakorlatai közül néhány. Evezés kettlebell golyóval, egyik lábad a steppadon. Aztán gyorsan talajra, fekvőtámaszok következnek, de egyik lábad van csak a talajon. Aztán újra, hármas ismétlőkörökben, egy-egy gyakorlatsor kevesebb ismétlésszámmal, de nagyobb súlyokkal történik.

Iron Cross

Iron Cross

Rendkívül változatos feladatok, nagyon gyorsan komoly izomzatot fejleszt ki. Amikor egyik kezedben a rúd, egyik végén súlytárcsa, amit egy kézzel a fejed fölé emelsz, nos  szép látvány. S persze élmény az edzés végére, a megnövelt súly-használat miatt, szépen kirajzolódnak a tónusossá váló izmaid.

 

 

Iron Cross a súlyzós edzések, állóképesség, izomtömegnövelés és persze a mozgás élménye együtt.

Ahol kipróbálhatod ezt az edzést:

Sziluett Balatonalmádi

Sziluett Balatonalmádi