indexHarmadik hete a rajtvonalon, harmadik hétvége telik a versenyek jegyében. Ez a véghajrá a tavaszi szezonban. Még egy kis futás s jönnek a triatlonversenyek.

 

A Fertő-tavi sportolás – legyen szó bicajról vagy futásról, nem beszélve a szörfözésről – jellemzően a szél jegyében telik. Állandóan fúj, megszokása időbe telik, a semmiből támadó széllökések tudnak meglepetést okozni.

Ahol a szél az úr

Ahol a szél az úr

Az újabb futóversenyt a templomáról híres Frauenkirchenben rendezték, utcai 5 körös felnőtt 10 kilométeres távon, de a gyerekek is kipróbálhatták milyen az a versenyszellem.

fr

A melegen tűző délutáni nap sivatagi körülményeket varázsolt, az aszfalt ontotta a meleget, kinek jut eszébe ilyenkor futni?

hotwoman-running-cracked-desert_0

 

 

 

 

 

 

A körök 2 kilométeresek, teletűzdelve éles kanyarokkal, ahogyan  az útvonal az utcákon kiadja magát. Persze van némi előnye is, nagyon jól követhető az időeredmény szakaszonként, a befutónál felállított időmérőn  pedig jól követhető javul avagy romlik a körönkénti tempód.

Hitvallás is lehet!

 

Saját frissítéssel futottam, csak egy körben vettem igénybe a helyit, így nem veszítesz időt a  sorban állással.Az eldobott poharakat kerülgetni kell, nem is beszélve az eldobott banánhéjról ami ugye csúszik…

indexMinden magaddal cipelt kütyü vagy egyéb dolog nehezékként hat, akár zavaró is lehet egy idő után. Edzések alkalmával érdemes tesztelni, mi válik Neked be.

 

Tapasztalat, hogy 5 körös versenynél mindig a negyedik kör a nehéz. Félmaratonnál a 16-17 kilométer környéke, maratonnál a 30-33. Itt kell nagyon fejben ott lenni, sokat segít a mentális tréning azaz a rákészülés, az edzésekénti hosszú futások, az egyedül megtett kilométerek. A csoporttársak biztatása, a nézők tapsolása, a zene, de még a fotósok kattogtatása is kihúzhat a mélypontról. A figyelem összpontosítása jól megfigyelhető az elit futóknál, akiket ezen a versenyen is felvezető bicajos segített.

Az utolsó kör első szakaszában lépésre váltottam, betoltam a második egyben utolsó szőlőcukortablettát, ami persze akár placebó is lehet, de a korty Nitroxos vízzel most is segített. Na meg a futótársak, akik előttem-mellettem tempót diktálva végül az utolsó 300 méteren sprintre is rábírtak.

d38893f1f7824e48e5ab2db8102937fdA nehéz körülmények ellenére – sokan küzdöttek a meleggel, az aszfalttal és az éles kanyarokkal – a verseny végül várakozáson felüli, régmúltat idéző 56:45-ös időeredményt hozott. A pulzusmérő persze 170-es értékkel jelezte, volt itt küzdés…

musicNehéz munka, sok  fájdalom és könny, még több edzés, sakkozás az idővel és a pénzzel kell ahhoz, hogy a sportban versenyszerűen jelen tudj lenni. Joggal érzed, a fejed feletti transzparensek szlogenje egy-egy versenyen Neked is szól: Ti mindannyian hősök vagytok! A könnycsepp a szemedben mindig visszaigazol, jó úton jársz!