Ismét éjszaka, szemerkélő eső, felerősödő szél fúj a Balaton partján. Kis esti hatodmaratonjaim, nosztalgikus élmények újratöltve.

Még pár nap és rajthoz állunk a szezonzáró 10. Intersport Maratonon Siófokon. Ismét a hatodmaratoni távon, ezen az első lépcsőfokon, ami a maratonhoz vezet.

Az esti edzések, és a táv is ugyanaz, de Te már nem. Közben eltelt 365 nap…bölcsebb, öregebb, tapasztaltabb lettél, de legfőképp futóvá értél! Emlékszel az egy évvel ezelőtti első versenytempóban megtett lépteidre? S arra a novemberi ködös, jeges széllel, hideggel beköszöntő napra, aminek délutánján már Te is beálltál a rajtzónába.

Most ismét ott fogunk állni, ismét esti edzéssel készülünk, aszfaltos futással az aszfaltos verseny 7032 méterére.

Menj, fuss, gördülj a cipőtalpaidon, mint a Hurrikán!

ppic_Intersport_Balaton_Maraton_2012_

Közben persze voltak a sprintes gyorsulási edzések, megnövekedett versenytávok, s erre az utolsó, klasszikus távra már félgőzzel készülhetsz. Mert időközben tíz kilométeres futóvá váltál.

Az évközbeni crossedzéseid, a Hot Iron, a spinning, az aerobik, vagy a nyári sport edzőtábor már átváltoztatott. Egy év a versenyszezonban, újabb évnyi tapasztalat a sportban.

Crossedzésnemek

Crossedzésnemek

Ugyanaz következik, de mégsem..Az edzőkörök már rutinból mennek, lépteid gazellaszerű szökellésekkel tarkítod amikor átugrasz a járdaszegélyeken. Sprintelsz a zenéid refrénjén, máskor pedig a flow élménnyel átitatódva, kihasználva a parti erős hátszelet, valóban úszol az árral, már szinte nem is futsz, beleolvadsz a mozdulatba. Lábaid izmai elegendő energiát képesek tárolni a hosszútávú versenyekhez is, fehérjékből és növényekből és teljes kiőrlésű szénhidrátokból álló egészséges étrended rugalmassá tesz.

Granola_fruit_cereal

Szép ez a kora téli hét, kellemes még az esti szél, még bőven tíz Celsius fok körüli a hőmérséklet. S Te ismét rajthoz állsz, feltűzöd a számodat, bekötöd duplán a cipőfűződet és elrajtolsz hétvégén.

10. Intersport Balaton Fél maraton és Maraton rajt-cél Siófok Aranypart

10. Intersport Balaton  rajt-cél Siófok

Majd az esti partiban megérdemelten lazítasz a futótársaiddal, mert igen, valami megváltozott, végérvényesen. A sport már nem kihívás, a futás már nem félelmetes árnyék mögötted, a sport már az életed!

 

 

winTedd meg hát kis esti hatodmaratonjaidat, ebből lesznek a harmad, majd a fél, és igen, egyszer talán a teljes maraton is 🙂