Spinning maraton

Spinning maraton a Sziluettben. Már régóta készültünk erre az edzésre, Ági, az edzőnk, már többször felvetette a lehetőséget, hogy két órát tekerjünk az egy helyett. Valami mindig közbejött, legfőképp a Stúdió telített órarendje, hiszen a spinningen kívül jóga, Hot Iron kezdő, haladó, aerobik, zumba, alakformáló és még jó néhány edzéstípus van, helyet kellett keresni.

Jelentkezőben nem volt hiány, így amikor sikerült megszervezni, örömmel vettem, hogy még Karácsony előtt sportolhatunk egy zúzósat..

Spinning

A kihirdetés napján komoly létszámú érdeklődés volt, mindenki nagyon várta a kezdést.

Én még egy kicsit rátettem a mércére, a kétórás edzés előtt Hot Iron azaz súlyzós órám is volt, így sikerült teljes három órát összehoznom. Emelgettem én a rudat rajta a súlyokkal, bár a fekve nyomás már nem ment olyan lendülettel. A dinamikus zene, a fokozott koncentrálás és figyelés azonban hatásosnak bizonyult. A végén még jó néhány fekvőtámasz, s már el is telt az első edzésóra.

Teremcipő cseréje az SPD bicajosra, kerékpárokat a helyükre, s már indult is a spinning maraton!

 

Hot Iron edzés előtt UV fényben

Amikor eljött az edzés napja, már kezdtem meginogni, talán az egy órányi súlyemelés és a két órás spinning így együtt  kicsit sok lesz, de valamikor meg kell tudni, mit bírsz, keresed a határaidat Te is ugye? Én is…

 

 

Ági még az eddigieket is felülmúlta, az edzés felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek. UV lámpa a szokásos sárga fények helyett, mécsesek az ablakban, mi pedig fehér pólót húztunk.

Képzelhetitek, milyen látványt nyújtottunk, amikor lekapcsoltuk a főfényeket, és csak a sejtelmes UV kékes-lilás fénye derengett a fejünk felett, mi meg a bicajokon világítottunk, mint a szellemlovasok, akarom mondani szellem bicajosok.

Elképesztő élmény volt! Mindenki kapott egy-egy szelet csokit, elvégre két órás tekerés következett, meg kaptunk ásványvizet is, tökéletes gondoskodás, odafigyelés!

Nagyon jó érzés egy összeszokott csapatban edzeni, aki pedig újként vesz rész, megtapasztalhatja azt az összetartó erőt, amit mi „régiek” már jól ismerünk. Barátságok szövődnek, hiszen ha elkezdesz rendszeresen egy sportterembe járni, vagy csatlakozol egy kerékpáros vagy futó egyesülethez, a csapat együttes ereje, támogatása is segít Téged.

Amikor látod, hogy a másik is ott melletted szenved a súlyok emelése alatt, amikor látod, hogy a sporttársról is patakokban folyik a víz a spinning óra alatt…s aztán a boldog élmény az edzések végén, hogy igen, ezt is túlélted, ezt is teljesítetted, megint tettél önmagadért valamit. S nem is akármit.

Visszatérve a spinningmaratonhoz. Nem lehetett egyszerű a sok zenei felvételt úgy összeállítani, hogy kitartson az erőnlétünk és a lendületünk a végéig, hogy a pulzusunk olyan tartományban maradjon, hogy a 120 percet végig tudjuk hajtani.

Aki jól bírta rátekerte jobban a leszorító csavart a kerékre, aki kevésbé, az kisebb terheléssel dolgozott.

A súlyok emelése miatt már az első órában éreztem, jobb, ha csökkentem a terhelést, de a második órában már lazultak annyira az izmaim, a szalagok felvették annyira a mozgás ritmusát, úgy éreztem, talán még egy óra tekerés is jöhetne. 🙂

Hol a váltakozó stílusú zenéket hallgattam, hol a mécsesek ugrándozó lángját néztem az ablakban, hol pedig a fehér foltként látszódó sporttársakat. Igazi Karácsonyi hangulat volt, mozgással fűszerezve. Így is lehet.

 

Sziluett Balatonalmádi