Nyár van nyár, fenn a réten lepke rebben s nyílik száz virág. A dalocska jelzi, ideje a táskákat bepakolni, bekészíteni a sportcuccokat is és irány a tenger vagy a hűs erdei táj

Érik már a kovászolni való uborka is a kiskertekben avagy itt az uborkaszezon. A futóversenyek véget értek, berobbant a hőség, jobban járunk amikor a kora reggeli órákban a friss, harmatos fűben tesszük meg a laza edző-kilométereket. A bringás turizmus is fejlődik, már nem ritka az e-bike az utakon, s mint egy motorbicikli, úgy húznak el a normál kerékpárok mellett ezek a bivalyerős gépek.

Igyekszünk sokszor egyszerűsíteni és a dolgok könnyebbik végét megfogni, minek hajtanánk magunkat, amikor csökkentett erőbevitellel is célt érünk. Azonban az izomfejlesztést, a fizikai erőkifejtés által elért sikereket, testi és szellemi fejlődést nemigen tudjuk megugrani a technika segítségével. Sajnos nem lehet megúszni a fáradtságos és izzasztó edzéseket, tréningeket, nincs kapszula, melyet beveszünk és megoldjuk a problémáinkat.

Bármennyire izzasztó is, minden lefutott kilométer fejlesztőlen hat ránk

Hajlamosak vagyunk kis erőbefektetéssel nagyot nyerni, mert a mai világ ezt sugallja felénk: minek szenvednél amikor könnyebb út is van. Veszélyes ösvény ez, mert futni akarunk amikor még járni sem tudunk. Versenyeket akarunk nyerni, de a napi edzéseket unalmasnak tartjuk. Nos, valamit valamiért.

A parton pihenve és a takarón elnyúlva vagy tempózva a hűs vízben találjunk időt magunknak helyretenni nézeteinket. A média megzavarja ítélő-képességünket, a világ zaja elnyomja a saját hangunkat, így nehezen igazodunk ki nem csak a világban, hanem a saját életünkben is. A mai politika sajnos átszövi minden-napunkat, igyekeznek számunkra kész véleményt a fejünkbe sulykolni, nehogy mi magunk gondolkodjunk és esetleg rájöjjünk összefüggésekre. Igyekezzünk nem kiadni másoknak a saját életünk irányítását. Azt, hogy számunkra mi a legmegfelelőbb csakis mi magunk tudjuk eldönteni, semmiképp sem valami guru vagy tanácsadó.

Csak a megfelelő cipő fog a lábunkra passzolni és a számunkra legjobb eredményt nyújtani. ne akarjunk más cipőjében járni

Felépíteni életünket téglánként lehet, átugorni a fejlődés lépcsőfokait nem lehet, mivel a lépcsőfokok jelentik és tartalmazzák a fejlődésünkhöz szükséges tapasztalásokat. Legyen nyár és pihenés a jutalmunk és ősszel feltöltődve s ha kell új útirányt szabva folytassuk a megkezdett vándorlásunkat.