365 nap, hogy megpróbáld, 365 nap lehetőség, 365 esély

Micsoda hideg téli hétvége volt, nem éppen sportra csábító idővel. Március vége van és még mindig esik a hó, vagy az eső vagy legalább is fúj a jeges északi szél..De edzeni kell..

Ám vannak akiket ez nem zavar, sőt, maratoni teljesítményre ösztönöz! Maratoni hétvége volt, Balaton Maraton, ebben a zimankós időben!

Még télikabátban, sapkában az út mellett állva is hideg volt, ők pedig 4 napig futottak, napi átlag 50 kilométert. Van aki rövidnadrágban, pólóban. Körbe a Balaton körül…195,4 kilométer…esőben, viharos szélben, hóban, fagyban..

Mi minden mozgatja azt a sportolót, azt az embert, aki képes erre? Nem kezdők…férfiak, nők, nyugdíjasok..és képesek voltak rá. Még a negyedik napi ötven kilométernél is képesek voltak futni, beszélgetni, mosolyogni…

Nem a nehézségeket látta..pedig Ő is fázott, Neki is fájt a lába estére..de körbefutotta..

Nem problémát látott az időjárásban, hanem akadályt, amit le kell győzni. Akadály lehet a futópad is, a súlyzó is, a spinning-kerékpár is, de Te is képes vagy sportolni, Benned is ott van a képesség!

Láttad a 76 évest, aki körbefutotta a Balatont? A kerékpárost, aki kísérte a futókat, pedig biztosan majd ráfagyott a bicajára..de megtette.

Heti kétszer-háromszor  öt kilométer, vagy tíz? Igen!

Láttad, hányan választották a sportot ezen a hétvégén, pedig ülhetett volna a kandalló előtt is a melegben..Igen, aki megtette, hosszú ideje edződik, nem ma kezdte a sportos életmódot..

365 nap esély, hogy Te is csatlakozz, hogy Te is sportolj, hogy Te is teljesítsd a magad számára állított távot. Nem lehetetlen, csak legyőzendő akadály az öt kilométeres táv, az egészséges étkezés, 365 nap lehetőség, kezd el már ma!