aerobicA szomszédos megyeszékhelyen, Győrben tartott edzés Rubint Réka, melyen csatlakoztam a több száz résztvevőhöz, keresztedzésnek használva az alakformáló edzést. Lássuk, elegendő-e egy kemény edzésre egy szelet csoki?

Aki azt gondolja, egy kis ugrálás lesz 90 percig, annak javaslom a részvételt az egyik alakreform elnevezésű edzésen. Főleg úgy, hogy a szombati  edzés előtt pénteken, a megszokott Hot Iron órán vettem részt, becsületesen emelgetve a 10 kg-os súlyt. S persze mindkét edzéstípusnak része a hasizomgyakorlat vagy éppen a fekvőtámasz, szóval jó kis előfárasztás volt az izmoknak. 🙂

FFweb_Kurse_CB504x284_HotIron2

Tehát pénteken este egy Hot edzés, majd szombaton reggel irány Győr! A hajnali 7 órás indulás remek hangulatban talált. A hátam mögül, az autó mindhárom tükrében megjelenő, vakító napsugarak kísértében indultam útnak a Bakonyon át. Pannonhalma méltóságteljes épülettömbje már messziről látszott, a Vár-hegy kiemelkedik a Kisalföldi tájból. Aztán megérkezés az ETO Park monumentális épületéhez Győrben, a gránitlapokkal borított homlokzata megkapó látványt nyújt.

 

Belépve, a biztonsági őr készségesen mutat a mozgólépcsők irányába: tessék csak a második emeletre felmenni, ott lesz az edzés! Alig múlt még délelőtt 9 óra, de már szép számmal gyülekeznek a firnes-szőnyeggel, sporttáskával felszerelkezett lányok.

Hamarosan kezdődik az edzés

Hamarosan kezdődik az edzés

Körülnézve a teremben csendélet képei: fitnesz-szőnyegek, palackok vízzel, törölköző és helyenként az Update termékek: kakaós csiga, csavart magvas kifli és még néhány.

Mostanra megtelt a terem, közel 500 lány és néhány fiú követi a gyakorlatokat. Aki még nem vett részt hasonló edzésen, kösse fel azt a bizonyosat

Majd 10 óra előtt érkezik Réka, az ajtóban körülállják, készségesen beszélget az érkezőkkel, készülnek a közös fotók is.

Aztán felerősödik az aerobic órákon megszokott, dinamikus zene, amit ez esetben DJ Bárány Attila prezentál, majd Réka fellép a színpadra és kezdetét veszi az alakreform elnevezésű, kőkemény edzés. …

Az természetes, hogy az izzadtság folyik rólad, a térded, vádlid a 60 perc folyamatos, szünet nélküli gyakorlatsorok után már jelzik, nagy igénybevételnek vannak kitéve. Tudtam én, hogy szükségem lesz az előző napi rákészülésre, igyekeztem becsületesen mindent és még szabályosan is végrehajtani a Hot Iron órán. Kiderült, ez jól jött, de 60 perc után így is elő kellett venni a sport és különösen a futás által megszerzett kitartást, a „nem adom fel” érzést. 🙂

Kemény edzés...

Kemény edzés…

Most derül ki, milyen jó ötlet volt energiaitallal dúsítani a vizemet, amit a palackomba töltöttem. Aztán meg a Mars csoki, na igen, rendkívül jól jött az energiabomba, amit ettől az édességtől kapsz, így elmondhatom, hogy a 90 perc helyett 100-ra sikerült edzést egy csokival és fél liter energiaitalos vízzel végig lehet csinálni!

Alakreform edzés Győr

Guggolás alapgyakorlat

 

Az edzés utolsó harmadában a talajgyakorlatok következtek. Fekvőtámaszok, majd átmenet nélkül felugrasz, taps a fej felett háromszor, majd ismét le a talajra és fekvőtámaszok. A térdelő-állásból láblendítés hátra egyszerűnek tűnik, de a nehézséget a kétszer-háromszor 4-es ismétlések jelentik. Állj egy lábon mondjuk 5 percig, az sem egy egyszerű feladat…

Aztán a gumiszalag, amit lábaiddal kifeszítve tartasz, biztosan hozzásegít ahhoz, hogy megérezd, a vádlidnak és a combjaidnak vannak külső izmai is..ugyanis másnap, de már estére is garantáltan érezni fogod őket.

foto

Rubint Rékával edzés után

100 perc kőkemény edzés. Saját testsúllyal végzett gyakorlatok, nagy ismétlésszámmal. Ez a kulcsa ennek az edzéstípusnak, ez vezet el az izomlázon keresztül a karok, popsi, láb formálásához. Persze nem egy alkalom, hanem a rendszeres hozza meg a hatás és persze szükséges mellé az egészséges életmód is. Réka nem csak a színpadon hajtotta végre és vezényelte a gyakorlatokat, hanem az edzést végző lányok közé is beállt, lazsálásnak helye nem volt..

 

Az óra végeztével Réka fáradhatatlanul állja a fotózást, a kérdéseket, aki csak hozzá fordul, mindenkivel beszélget pár percet. Az edzés délben ért véget, és bár már estére éreztem a haránthasizmaimat, nagyon is igazolom Réka utolsó mondatát, amivel útra bocsátotta a lelkes követőit: a sport, a mozgás legyen a drogod, minden mást cserélj le erre, hogy érezd az izomláz mellett azt a fantasztikus érzést, amit csakis a mozgás, a sport adhat Neked!