motivationIgen, ami megerősít abban, hogy sportolj, hogy  időt szánj az edzésekre, akkor is, ha ezer más feladatod lenne. Ami nem pusztít el az megerősít, ez már igaz!

Hétvége, szombat hajnali fél hétet mutat az óra, de kelni kell. A nap lustán nyújtja sugarait, szinte félhomályban botorkálsz ki a szobából. Rögtön érzed, hideg van, a radiátor meleg, sejted, odakint hideg éjszaka volt. Ismét egy hideg reggel, a hőmérő mínusz 3 Celsius fokot mutat. Brr, kemény edzés lesz. Megiszod a kávét, étkezni nem lehet, mert tudod jól, futóedzés előtt legalább másfél órával ehetsz utoljára. Ez tegnap este volt. Így marad a tejes kávé némi édesítéssel az energiabomba a reggeli edzésedhez.

Azért bevetjük a nagyágyút, ThermoDrine termodinamikus ital, ami felpörgeti a szívverésed, ezáltal a vérkeringést, azaz belülről fűt. Plusz még a benne található adalékanyagok, mint a taurin, inulin, a vitaminok némiképp a kedved is javítani fogják, segítik az endorfin hormonok mielőbbi felszabadulását. Ez pedig igencsak hasznos lesz ebben a kutyahidegben. De hát edzeni kell, egy hét múlva verseny Budapesten, 28. Spar Maraton, így nem kérdés indulni kell.

Counting Stars- OneRepublic az új kedvenc, nagyon finom, dinamikus, motiváló a ritmusa, Let’s Go :


Edzőcipőt, polár futónadrág, polár felső, ami alatt trikót viselj, ami elég hosszú ahhoz, hogy betűrve a nadrágba védje és melegen tartsa a veséidet. Kesztyű, GPS a távolságméréshez és zenejátszó, majd indulás a Balaton partra.

Futásra készen, már őszi ruházatban

Futásra készen, már őszi ruházatban

Kell a biztatás, a tó felé közeledve a hajnali köd is oszlani látszik, s már gondolom is: a ragyogó napsütésben, az ősz elképesztő színkavalkádját látva, a völgyekből felszálló pára alól előbukkanó Balatont látva na ná, hogy van motiváció! Milyen gyönyörű ez a táj, milyen szerencsés, aki itt sportolhat, győzd hát le a kisördögöt..

 

Almádiba a mólóhoz érve bemelegítés, ami semmit sem emel a hőérzeten, így elindulok Alsóörs felé.

A hideg megszokása vagy 2,5 kilométer után mondható el, addig könnyek folynak a szememből, majd lefagy az ujjam a kesztyűben. De a napsugarak erőteljessége, a tó látványa és persze a jól megválasztott, dinamikus, motiváló zenék meghozzák a lendületet. Ami ki is tart a fordulóig, 4.5 kilométer már a hátam mögött és a lábaimba mindössze 24 perc alatt..Úgy látszik elég hideg van, s szedem a lábam..

hetnek a majmok? Na ná, bármi ami emeli a pulzust! FOB:

 

Megállok, fotót készítek, de azonnal érzem a vizes alsó trikót, rendesen hűti a hátam . Szerencse, hogy felette polár hosszú ujjú felső van, ami elvezeti a nedvességet, de bizony megállni nem igen ajánlott…. 🙂

Őszi színek amerre nézel

Őszi színek amerre nézel

 

 

Hideg időben különösen fontos, hogy folyamatosan mozogj a szabadban, s mielőbb vegyél fel száraz váltóruhát.

Sem futóval sem bringással nem találkozom, pedig már elmúlt 8 óra..na mindegy, hősiesen futok tovább A vízen hattyúk ringatóznak, itt fúj némi szél, ami még hűvösebbé teszi a hideget. Sebaj, bírjuk ugye? 🙂

Hattyúk a vízen, csodás Balatoni táj, élmény itt sportolni

Hattyúk a vízen, csodás Balatoni táj, élmény itt sportolni

A kilométerek észrevétlen belemennek a lábamba, egyenletes 10 km/h feletti tempót diktálok, ez az, amikor a flow érzés már benned van...amikor már  a sportélményt érzed, na idáig juss el mindig, s eljutsz, ebben biztos lehetsz!

Alig egy hét a versenyig, igyekezz a versenynek megfelelő körülmények között edzeni, aszfalton és annyi kilométer közeli távot, amennyi a versenyed lesz.Spar Maraton

Sokan tesznek próbát. A kezdő futó, az első maratonját futó, sok ezer ember élete a sport, a futás. Tartozz Te is közéjük! Egyből tudni fogod, hogy soha nem érdemes feladni, mert ha kitartó és következetes vagy hitet szerzel az újabb és újabb edzéseken az életed megéléséhez is. Fuss csak 5 perccel tovább, mint tegnap. Fuss csak picit gyorsabban, egy kicsit hosszabb távot. Minden egyes lépést magadnak köszönhetsz, mindenért Te küzdesz meg, mindenért Te fogod érezni a célba érés semmihez sem hasonlítható érzését.

Mert az edzés, a sport, a futás nem egyszerűen mozgás. Életforma, s valójában Te magad, az aki vagy. Ha elégedett vagy akkor jó, ha nem, hozz ki magadból még többet.

célAmi nem pusztít el, az megerősít, s az életed megváltozik attól, hogy megállás nélkül lefutsz egy futóversenyt. Hogyan? Próbáld ki….