musicA délután fényeit felváltja az esti lámpasor sárgás fénye, ezzel be is fejeződik a felkészülésünk, futóversenyre, de valahogy mintha az egész év is itt lenne benned..

 

Megcsináltad, készen vagy. Teljesítetted az utolsó napok kemény diétáját és csak zöldséget, gyümölcsöt ettél, a rugalmasságért, frissességért, hidratáltságért,  vitalitásért.

diet

Kiürítetted, majd feltöltötted  a szénhidrátraktárakat, esténként edzettél, könyvet olvastál, csak hogy eltereld az éhségről a figyelmed.  Az étkezés bár lényegtelennek tűnhet, ám jól tudod, segítheti,  de el is ronthatja a versenyed. Így kibírod a pár napos éhezést, majd jó minőségű szénhidráttal, fehérjével megalapozod a jó teljesítményed.De mára túl vagy rajta, megcsináltad, legyőzted magadat. S közben még edzettél is.

gym

Sokszor nehéz, és önmagad legyőzésén keresztül vezet az út a sikerhez, amikor hajnalban keltél és a felkelő nap már edzésen talált.

 

 

Amikor munka után előbb letudtad az aznapi távot, és csak ezután kezdtél az otthoni teendőkhöz, ellenőrizted a gyerek háziját. S közben mosolyogtál, amikor legszívesebben még egyet fordultál volna a meleg takaró alatt az ágyban. De nem lehetett, mert célod van. Maratoni. Vagy félmaratoni. Vagy harmad. Vagy Hatod.

Versenyek sora, amin megnézted, hol is tartasz. S tovább edzettél, tovább tökéletesítetted a légvételt, a lépéstempót, a sebességed.

acti

Aztán a keresztedzések sora. Hot iron, nem a súly, Te égtél lázban a nehéz teher alatt, de hősiesen emelted a 10 kilókat, hol bicepszre, hol lábra gyúrtál. Kell az izom, energiatároló, jól tudod.

hot

Tekerted a 60 percet a spinningórán, az izzadtság időnként patak helyett folyóként zúdult alá homlokodról, de ezt is végig küzdötted, hisz növeled a kitartásod, a teljesítőképességed, a tüdőkapacitásod. S ez is kell.

 

S újra a futóedzések a Balaton partján, még hétvégén is, közben felpattantál a bringádra is, csak, hogy ne fulladjon unalomba a sport.

S most újra itt vagy, lábad alatt aszfalt, utolsó edzés verseny előtt az esti lámpafényben, mert a versenynek megfelelő körülmények alapján edzel: hasonló terepen, hasonló órában, hasonló távon. Közben gyakorlod a gyorsulást, próbálgatod a talajfogásokat, a zenéidet, gyakorlod a légzést.

Train… like a sunrise..

Semmi sprint, egyenletes tempó a fák alatt, még a zenét is kikapcsolod, csak a madarak hangja úszik be füledbe, az őszi avar illatát belélegzed, a természet ezer színárnyalatán nyugtatod tekinteted.

autm

Készen állsz, jól tudod. Lábad finoman érinti az aszfaltot, nincs hangos dobbanás. Egyenletesen lélegzel, nem fújtatsz, nem kapkodsz, teljesen összhangban vagy. A tudásoddal, a fizikai szinteddel, mentalitásoddal, önmagaddal.

Rajthoz állsz, lefutod a távot és átfutsz a célkapun. Most éppen pár nap múlva Balaton Maraton futóversenyen a Balaton partján, Siófokon. Nem teszel többet, de kevesebbet sem, mint amennyit ki tudsz hozni magadból. De azt feltétlenül és bármikor és bárhol.

Futóvá váltál, futó vagy!