bicNem bírtam tovább, leporoltam. Hónapokon át várta a napot, a napot amikor újra gördülhet a Continental Race King gumi..s a KTM Ultra Fire igen, ez a márciusi nap újra nyeregben talált!

Sokan persze télen, vagyis egész évben tekernek. Én részben a komoly téli ruházat bicajos ruházat szükségessége miatt, részben a sokszor kellemetlen időjárás miatt nem hajtom a bringát a hideg évszakban. A biztonság is sokat számít, de hidegben a gumi is, az olajos tárcsafék is másként viselkedik, és még az útviszonyok is sokszor balesetveszélyt rejtenek. Így megtartom a bringás szezont a tavaszi-őszi időszakra.

S ma végre leporoltam a vasparipát, s kigördítettem a betonra.

KTM szezonnyitás

KTM szezonnyitás

A hajnali futáson használt ruházatban vágtam neki az első kilométereknek, s meglepődtem, ide bizony elkelt volna a polár felső mellé egy dzseki is.

Ugyan egész évben járok teremedzésekre, spinningre, ami nagyon jó felkészülést jelent az országúti bicajozáshoz. A sok csípőtartás, váltakozó terhelés melletti tekerés, mind visszaköszön az országúton is, amikor nyeregből kiállva tekersz, amikor hosszú emelkedőn felfelé kell a kitartás, és az izomerő.

Azonban az első méterek meglepetést okoztak, így a tekerésmentes hónapok után.

Ez az én bringám? Kérdeztem magamtól, annyira szokatlan volt a beállítás. A MTB nyereg, a kormány fekvése teljesen eltér a spinningen használttól, így az első szakaszon szoknom kellett magát a bringát.

Aztán a hideg. Ugyan 18 Celsius fokot mutatott a hőmérő, de azért elkelt volna egy réteggel több, a menetszél még hűvös.

Aztán persze jött a semmihez sem hasonlítható érzés, amikor a sík aszfalton megindul a KTM, surrognak a gumik, leírhatatlan érzés kerít hatalmába, csak tekerni és tekerni akarsz..

A szőlőhegy kitűnő útirány az első, bemelegítő tekeréshez, végig terep murvával, némi aszfalttal, emelkedőkkel, lejtőkkel.

 

 

2014-03-13 17.06.352014-03-13 17.12.14

 

 

 

 

 

 

A visszaúton már a lemenő nap kísér bal oldalon, éppen eléri a hegyoldalt, a másik oldalon már a hold világít, ideje hazaérni.

A bringanaplóba bekerült az idei első bejegyzés, nullkilométerről indulva, a szezon végi sokszáz, vagy ezerig eljutva!