runningLassan, de biztosan közeledik a kikelet, a tavasz. Még a felkészülési időszak elején vagyunk, de minden héttel közelebb kerülünk a versenyszezon kezdéséig. Készülődik a kikelet.

 

Lassan ideje nevezni az első versenyre, miközben a felkészülési edzések is egyre sűrűbben következnek. Január 6-án kezdtük az idei év sportját, ami felzárkózást jelent,  spinning és Hot Iron órával, hogy a tüdőkapacitásunk és az izomtömegünk javuljon illetve fejlődjön. Heti 10 kilométereket futunk, beiktatva egy frissítő, izomlazító masszázst és szaunát.

A második hét is a vége felé közeledik, most megdupláztuk a spinninget, két alkalmat is betettünk a hétre, miközben tartjuk a  Hot Iron edzést és a futás is 10 kilométeres még.

Levezetésként pedig mind a két elmúlt hétvégére beiktattunk egy-egy lélekemelő és könnyed sportos túrát a Balaton-felvidéken.

Hey, go, my brothers and my sisters!

 

A következő héttől aztán váltunk, magasabb fokozatra kapcsolunk, shift and go!

 

A spinning és a súlyzós edzés fixen marad, heti egy-egy edzés, a futást pedig növeljük heti két alkalomra mégpedig úgy, hogy az egyik edzés 10 kilométert meghaladó távú lesz, kocogó tempóban, a másik 7-8 kilométer és 11-12 km/h sebességgel.

 

Állig húzás- Hot Iron edzésen

Állig húzás- Hot Iron edzésen

Spinning

Spinning

 

 

 

 

Készülve a versenyre, nézzük kicsit meg ezt az eseményt.

4 nap futás azoknak, akik körbefutják egyénileg vagy csapattársakkal a Balatont.

Nem kis táv vár rájuk, 2 x 94,3 km.

Mi, akik a felét vállaljuk, marad a FélBalaton, 94,3 kilométer, csapatban, 2 nap alatt. spuri

1. nap: Badacsony – Balatonfüred 43,6 km

  • 1. szakasz: Badacsony – Révfülöp 13,5 km
  • 2. szakasz: Révfülöp – Fövenyes 17 km
  • 3. szakasz: Fövenyes – Balatonfüred 13,1 km

2. nap: Balatonfüred – Siófok 50,7 km

  • 1. szakasz: Balatonfüred – Balatonalmádi 16,2 km
  • 2. szakasz: Balatonalmádi – Balatonakarattya 19,5 km
  • 3. szakasz: Balatonakarattya – Siófok 15 km

A tagok mindegyike fut mindkét nap, az általa kiválasztott szakaszon, az ott meghatározott távon. Ez az a szint, amit megpróbálhatsz teljesíteni, ha van versenytapasztalatod és a 10 kilométert illetve a félmaratont már nehézségek nélkül lefutod.

Most lehetőséged van arra, ha összeáll a csapat, hogy elindulj a futók országútján, a futás világába belépj.

running-marathon-11-208x300

A felkészülési edzéseken az egyenletes tempóra figyelj, legyen meg egy biztos módszered a falak, a holtpontok leküzdéséhez, ahogy azt már begyakoroltad egy-egy versenyen. Következetesen figyelj a sporthoz, kifejezetten a futáshoz szükséges étkezésre. FélBalaton vagy egész?