Hat hét van hátra a futóversenyig. Vivicittá! Lássuk, hol is tartunk a felkészülésekkel?

Hívogatóan lágy tavaszi szellő, ragyogó napsütés, finoman hullámzó víztükör.

A vize visszaadja az égbolt megannyi színét, gyönyörű ez a táj!

Ez már a tavasz, már nem csak a futóké a kerékpárút, most már figyelni kell az egyre gyakrabban megjelenő bicajosokra is.

A téli havas napok után friss erőt ad a napfényes edzőnap, persze még mindig lehet esőben futni, de már ez sem jelent gondot. Megedződtünk, igaz? 🙂

A Polár edzőórámat már nem viszem magammal, ezt a mankót már elhagytam. Mostanra már Te is jól érzed, hogyan kell helyesen levegőt venned ahhoz, hogy az edzőtáv végéig kitartson és még egy-két sprintszakaszt is le tudj futni. Mély hasi légzés, a tüdőd teljes kapacitását használod. Mindig egyenletes tempóban kezdjük a futást, kocogunk az első 3 kilométeren át. Beállítod a lépésszámot, vagyis ütemesen futsz. Beállítod magad a helyes testtartásra, fejed emeled,  előre nézel, karjaid melletted, minden testrészed laza, sehol nem érzel görcsös feszülést.

Majd gyorsulunk! Itt az ideje felvenned a versenytempót, azaz a téli és az eddigi alapozó futóedzéseink után most már kifejezetten a versenynapra edzünk. A helyes technikát már tudod, azt is tudod, hogyan reagálj a tested jelzéseire, korrigálva ha kapkodva lélegzel, vagy ha görcsöl-fáj valahol. Már tudod a helyes sportolói étkezést, hogy megfelelően előkészítsd magad a hosszútávú terhelésre.

Most pedig tempóváltás: a sebességünk most már a 11,0 km/h körül kell, hogy legyen  a 10 kilométeres táv nagy részében.

Dübörögjön ez a zene:

Bizony bevetettem a BiotechUSA Thermo Drine Liquid italát. Ez már a második palack, a teszt jól sikerült. 🙂

Thermo_Drine_liquid

Óvatosan használd, amikor a 10 ml mennyiséget feloldod 2-3 dl folyadékban (vízben) , már a lábadon legyen a futócipő. Igen gyorsan hat, 10-15 perc alatt rakéta üzemmódba állít, felpörgeti az anyagcseréd azáltal, hogy emeli a pulzusod. Mit érzel futás közben? Nem akarsz megállni….az energia-thermogenetikus italunk összetevői a lehető legjobb teljesítményt fogják kihozni belőled. Bőven lesz energiád a versenytávra! 🙂

 

Kitűnő idő úgy 15-17 fok, szemerkélő eső, de bennünket edzetteket 🙂 már ez sem zavar, s lám máris 5:34 p:pp időt mutat a GPS kilométerenként.. Töltsd le Te is az alkalmazást az okos-telefonodra, és minden edzésed követheted!

 

Hat hét van hátra  a futóversenyig, folytasd Te is kitartóan az edzéseket!

 

Futásra készen