Mozgásban az élet. Pontosan így kell értened, ahogy írom: ha mozogsz élsz, ha megmozdulsz, mozgásba hozod az életed és erre kitűnő alkalom volt az elmúlt vasárnap Győrben a Tesco FittAréna elnevezésű rendezvény.

Az, hogy már elővételben elkelt az összes belépőjegy, hogy közel 700 ember azt gondolta ezen az esős, ködös, cseppet sem barátságos napon, hogy akár száz kilométeres távolságból is Győrbe utazzon, jelzi: mozgásban az élet… Egyre többeknek fontos, sőt, napi szintű foglalkozást jelent az aktív sport, az egészséges életmód, melynek alappillére a mozgás. Hosszú volt a tél, jól esik egy kis átmozgatás, készülve a versenyekre, és várva a jó időt, a tavaszt.

Abból pedig ezen a napon akadt, nem kevés. Délelőtt tíz órától délután négy óráig 15 perces átállási szünetekkel, folyamatosan edzések mentek, és nem volt egyik sem sétamenet!

A mi négyes fitt csapatunk a karszalagok átvétele után a sportcsarnok kényelmes öltözőjében cipőt cserélve elhelyezkedett a lelátón és vártuk a „mi” óráinkat. Már dübörgött a zene, a dühöngő részen vagyis a küzdőtéren már tömegek követték Szentgyörgyi Romeo aerobik gyakorlatait. A mi lábunk is járt a zene ütemére..aki ilyen rendezvényre megy, pillanatok alatt átveszi és megérzi azt az élményt, amit jelent a zene, az edzések és a többi sportoló együttesen.

Az órák 45 percesek voltak, negyedórás pihenés után pedig váltás és már dübörgött is tovább a következő edzés, a következő prezenter lépett a színpadra. Akik elfáradtak, azok elmentek felfrissülni és átöltözni, mivel a negyvenöt perc után garantáltan patakokban folyt a víz rólad.. 🙂

Tatarek Rezső ironbox edzésével kezdtünk. Rezső és az Ő boksz edzései, amelyek boxelemekkel és aerobik gyakorlatokkal vegyesen zajlanak, nem a gyenge idegzetűeknek valók..kőkemény munka, kőkemény edzés. Tud olyan fekvőtámaszos gyakorlatot, ami biztosan a bevállalósaknak ajánlható csak 🙂 Te is végigcsináltad őket, igaz?

A negyvenöt perc letelte után már délidőben voltunk, így körülnéztünk a standoknál. Miután különféle frissítőkkel és persze némi szénhidráttal, szőlőcukorral feltöltöttük energiakészleteinket, jöhetett a délutáni újabb két óra. Ránk fért az átöltözés is, nemigen volt ekkorra rajtunk már száraz felület és száraz ruhadarab sem. Nem a csarnokban levő fűtés miatt…

 

Az ebédszünet után, mialatt a csarnokban kangoo óra zajlott, ismét készen álltunk. Most dupla edzés következett: naná, hogy bevállaltuk! Akik a spinning-maratont azaz 120 percet egyhuzamban letekerik egy órányi Hot Iron edzés után… De azért az immár harmadik edzés után, amit Rubint Réka és Norbi tartott, Katus Attila órája után, bizony elő kellett venni a sportban megszerzett kitartást. Küzdés volt a javából.

Katus Attila bemelegített bennünket Réka edzésére. Attila dinamikus alakformáló aerobik gyakorlatai közben mi is énekeltük a számokat Vele együtt, itt aztán mindenki megérezhette, mit jelent az, amikor a zene üteme valóban átlendít a gyakorlatok során, bármilyen nehezek is azok. Az órája végén nyújtottunk, szépen, szabályosan és még néhány egészséggel és életmóddal kapcsolatos tanácsot is kaptunk Tőle! Testi-lelki feltöltődést, pontosan azt, amit a sporttól, az aktív mozgástól Te is kapni fogsz:

 Réka pedig, mint mindig, kihozta belőled a maximumot. Alkartámasz és már lendítheted is a lábad hátrafelé, vagy oldalra, aztán guggolásból felugrás, majd újra talaj. Egy idő után már nem volt olyan testrészed, ahonnét ne folyt volna az izzadtság. Elfáradtál, fáj minden mozdulat? Nem számít, bírod Te még! Újra talajgyakorlat, a kitudja hányadik kitöréses mozdulatsor után. Amikor azt hiszed, vége van az órájának, és végre megállhatsz pihenni, még öt percet ráhúz! Na ez az, amikor tágítod a kényelmi zónád határait, amikor azt hiszed, hogy már nem bírod tovább, de ki tudja miért, de még mindig meg tudod csinálni azt a plusz 15 guggolást.. 🙂

Egész napos edzés. Dübörgő zene. A csarnok küzdőterén mosolyogva és lelkesen sportolók százai, akik Neked is lelkesítést adnak. A sport, az aktív mozgás szeretetét kezd el egy ilyen tömegrendezvényen, garantáltan meghozza a kedvedet a mozgáshoz. Te is meg tudod csinálni. Ha nem három vagy öt edzést, akkor egyet vagy kettőt.

Amikor hazaérsz egy ilyen rendezvény után és a családtagjaid vagy ismerőseid kétkedve kérdezik, ugyan miért töltöd ilyesmivel a vasárnapodat és másnap fáj minden tagod, akkor is tudd: Te döntöttél jól, Te csinálod helyesen, amikor elkötelezed magad a sport mellett!

 Jó volt ez a nap, de haladunk tovább a felkészülésekkel, visszatérünk a megszokott napi edzésekhez, a futáshoz, elvégre nagyon közeledik a Vivicittá, a SzuperBalaton , de a kerékpáros szezon is indulóban, folytasd az edzéseket Te is!

Sport- mozgás- életmód- Balatoni Életmód.