rainEső vagy napsütés, gyorsan változó külső körülmények, edzeni pedig jó lenne…induljunk hát el, nem félünk az esőtől.

 

 

Érezd az esőt...de ha lehet a távolodó vihar morajlását váltsa fel a napsütés, bemelegítő, laza futással kezdünk:

Balról a Balaton megunhatatlan víztükre, a lábam alatt a sétány, amely most víz alatt áll. Irány tehát a felső út, a bringaút, ahol szintén akad vizes szakasz, de némi gátugrással leküzdhetők a víztócsák.

2014-03-22 13.17.24

Mindig szép: a Balaton

 

Ez a bringaút Almádiban ma, belvíz az úton

Ez a bringaút Almádiban, belvíz az úton

Az első kilométeren túl vagyunk, pulzust tartsd 150  bpm környékén, a feladat hosszútávfutás, versenyre készülünk,  beállunk egy közepes tempóra:

Húúú igen, ez az…érezd ahogyan a lágy dallamok ütemet adnak lábadnak, laza izomzat, egyenletesen lélegezz, Train:

 

Az eső utáni napsütés hirtelen megemeli a páratartalmat, a napszemüvegre kívül-belül folyik a víz, jajj, de jó… Aztán mégiscsak jöhet egy kis technika: néhány 60 méteres gyorsító szakaszt iktass be. Ezeken fuss versenytempóban, ahogy a lábad bírja…majd lassulj le, nyugtasd meg a pulzusod, aztán mehet tovább a laza futás.

Közben a fordítótávhoz érek, gyors pillantás a pulzusmérőre, majd a GPS adataira. Aztán túl a hatodik kilométeren egy kis játékosságra támad kedvem, irány a táborokhoz vezető út: Káptalanfüred dombjait célzom meg. ..Persze nem megy simán, de a dombrafutás kitűnően edzi a tüdőkapacitásodat, a felső pulzusértékeden dolgozol, a vádlid is másirányú terhelés kap a domb dőlésszöge miatt.

IMG_20140913_102259

Dombra fel, futás..

IMG_20140913_102538

Itt már fent vagyunk…

 

Lassan fuss, de ügyelj arra, hogy ne sétálj. A lábfejre, talpközéptől felfelé lépj, piciket, segítsd a haladásodat erőteljesebb karmunkával.

Love runs out…nem fogy el,  az erőd sem, kitartó vagy és megteszel mindent!

 

A dombtetőn próbáld elkerülni a megállást, persze jól esne, de innét már vagy egyenesen vagy lefelé visz az út, vagyis tovább futunk..

A lejtőn való futásnál óvatos legyél, a térdszalagok, bokaszalagok, de a gerincmenti izmok is nagy megterhelésnek vannak kitéve. Különösen figyelj oda terepfutáskor, a kövek, murva csúszhat!

Aztán visszatérünk a megszokott aszfaltos útra, és levezetésként kocogással a kiindulóhelyre érünk. Itt a vízparton, alapos és hosszan kitartott nyújtógyakorlatokkal zárjuk a másfél órás edzést. Nem félünk az esőtől..