sp1A hideg esős idő kevésbé motiválóan hat az utcai tekerésre, ilyenkor jól jön a helyben-tekerés azaz a spinning. Az egyórás vagy akár tovább is tartó edzés alapos intervall sport, nem fogsz unatkozni.

 

Palackba víz, kormányra törölköző terítve, ülésmagasság beállítva s már pattanhatsz is nyeregbe. Lassan indul a zene, az edző a csoport előtt diktálja a feladatokat és az ütemet, tartja benned a motivációt és időnként a dícséret sem marad el.

sp4

A bemelegítés percei után már dübörög a rockzene, felpörög a láb, s alig 10 perc után dől a víz a homlokról, s aztán mindenhonnét..

A feladatok közötti szünet, amíg lehuppansz a nyeregbe, rövid, épp csak megnyugszik a pulzus, már rohanunk is tovább. A teremből ugyan nem hajtunk ki, mégis úgy érzem, már valahol a határ közelében vagyunk, olyan kirobbanó tempót diktál az edző.

spinning

Körbenézek, mások hogyan bírják ezt? Megnyugszom, vannak akik saját, nyugodt ritmusban tapossák a pedált, a legtöbben tartják a lendületet, s ütemre végzik a fekvőtámaszt, belefeledkezve, átadva magukat ezen terem-kerékpáros sportnak.

A 60 perc végére megveregetem a vállaimat, hogy nem adtam idő előtt fel és nem vettem igénybe több pihenőt, mint amennyit az edző mondott. A zsírégetés bizonyára még 24 óra múlva is működik, ezt garantáltan érzed a másnapi izomlázból is.

A nyújtás  zárja az edzést, akárcsak a többi sportnál, majd alapos zuhanyozás és átöltözés után indulhatsz is haza.

 

Karmunka is van a spinninghedzésen

Heti két alkalom az ideális, de már eggyel is látványos eredmény érhető el, a tüdőkapacitás, a keringés fejlődik, javul. Formálódik a csípő, a derék, a vádli, erősödik a kar és a hátizmok. Hozd magad formába, s alkalmazd a spinninget keresztedzésként!