Neked mi hiányzik, melyik kiegészítő? A jól-láthatóságot biztosító dzseki vagy mellény, továbbá rossz látási viszonyoknál a fejlámpa mind a kerékpáros, mind a túrázók, futók számára hasznos eszköz.

Sokszor nem könnyű eldönteni, az edzésekre mit is vigyünk magunkkal, mit vegyünk fel vagy mit ne. A szabadtéri edzéseknél az időjárási tényezőket vesszük elsősorban figyelembe, úgy mint szél, csapadék, hőmérséklet. A kiegészítők hasznosak tudnak lenni, javítják ám ronthatják is teljesítményünket.

A kevesebb kiegészítő néha több

Az öltözék tekintetében vegyük figyelembe, hogy a mozgással energiát termelünk, amint elkezdjük a mozgást, komfortosabban fogjuk magunkat érezni, így hűvösebb időjárásban inkább kissé alul-öltözés ajánlott. Melegben a hidratálásé lesz a főszerep s nem a ruházaté, így napsütésben, 15-20 fok C környéki hőmérsékletnél esetleg egy könnyű sapka vagy kendő viselése ideális lehet. Amennyiben a kora reggeli vagy esti órákban edzünk, egy vékonyabb kesztyű segít a melegen-tartásban és sokkal kellemesebb érzés lesz a szabadban mozogni is.

A nyaksál vagy kendő viselése szinte minden évszakban ajánlható, egy csősál védeni tudja az érzékeny torkot a megfázástól, a szánk elé tudjuk húzni amikor porosabb környezetben tartózkodunk, például erdei, szabadföldi edzéseken. Alapvető, miszerint a túl sok ruházat vagy eszköz magunkon viselése rontja a komfortérzésünket s így a teljesítményt is. A túlzott izzadás idő előtti dehidratáltságot okozhat, az átizzadt ruhák viselése kellemetlen érzéssel is jár.

Kiegészítők
A kiegészítők fontossága

A szél ellen sok védelem nincs, ám egy jól rögzített sapka vagy sál nem csak a fejet, hanem a fület is tudja védeni. A szél leginkább a hőérzetet rontja hűvösebb időben, míg melegben javítja a komfortérzésünket. Esőben, csapadékos időjárásban sokan nem végeznek szabadtéri edzést, a kerékpár kereke kellemetlenül arcunkba veri fel a vizet, a sarat, s persze a szemüveg sem véd a szembe csöpögő víztől. Ráadásul csúszósabb is minden felület, viszont amikor menet közben romlik el az időjárás, muszáj alkalmazkodni.

A vízhatlan eső-és szélálló dzsekik bizonyos időtartamig megfelelően védenek és nem kell lemondani a kültéri mozgásról kevésbé ideális időjárás esetén sem. Az okosórák és telefonok mostanára viszonylag védettek a víz és porszennyeződés ellen, így ezeket magunkkal vihetjük az edzésekre.