Az anyagiak meghatározzák kinek milyen tempóban sikerül megváltoztatni az életmódját, persze az elhatározást követően. Manapság azonban az okoseszközök korában már egy parkban is elvégezhetjük a napi átmozgatást.

A pandémia sokak számára a bezártságot hozta, ám kedvező hozadékaként velünk maradt a mozgás, a sport beépítése napi, heti teendőink sorába. Sajnos az edzőtermi bérletek, a csoportos órák díjai igencsak elrugaszkodtak, így nem mindenki engedheti meg magának a csatlakozást. Szerencsére az okostelevíziók és a hordozható, internetkapcsolattal is csatlakoztatható készülékek – laptopok, telefonok – korát éljük. Így felvételről, vagy élő közvetítések esetén sokszor díjtalanul bekapcsolódhatunk egy-egy edzéstípusba.

Mozdulj!

Nagyon fontos az edző visszajelzése az elvégzett gyakorlatainkról, még fontosabb számunkra az adott feladat helyes elvégzésének elsajátítása. Néhány alkalom után azonban odahaza a szobánk kényelmében vagy egy árnyas parkban vagy a vízparton könnyedén letudhatjuk az edzések 50-60 percét.

A saját testsúlyos edzések, de még a futást is oktatják számunkra ilyen virtuális módon. Éljünk a lehetőséggel, így pénzt s időt is megtakarítunk, miközben meg tudjuk oldani a heti 3-5 mozgásnapot is.

Legyünk önmagunk legjobb társasága!

Jó hír ez azok számára, akik szégyenlősebbek és testalkatuk vagy egyéb okok miatt nem szívesen mozognak mások, főleg idegenek előtt. Számukra valódi megoldás és végre elkezdhetik a mozgásterápiát anélkül, hogy bátortalanságukkal kellene megharcolniuk.

Bemelegítés után indulhat az edzés