Végső csata közeledik, már csak néhány vizsga és végre lehet szárnyalni, akárcsak a sirály a víz felett.

Javában zajlik a nyár, ám a vizsgaidőszak is, így erőn felüli tervezést igényel egy-egy edzés beiktatása a napba, a tételsorok tanulása közé. A minap mintegy négy nap (igen, 4 nap….) kihagyás után sikerült egy újabb edzést teljesítenem, ami azért elég félelmetes kihagyás egy napi szinten sportolónak…

A megszerzett sportos izomzat, a kialakult lépés- és légzéstechnika, az eredmények hosszú idő után jelentkeznek és elég 4-6 hét a szinte teljes visszafejlődéshez! Évek gyötrelmei, edzései, vissza-visszaesései mind benne vannak abban a fantasztikus teljesítményben, amit amatőr sportolóként elérsz, amikor futsz, bringázol, heti 3-4 alkalommal teremben sportolsz, spinning, Hot Iron, aerobic. Mindegyikhez kitartó munkára és folyamatos jelenlétre van szükséged, nem lehet sok kihagyás, az azonnal érződni fog, visszafejlődésként….

Kíváncsian húztam fel a futócipőt, így 6 nap kihagyás után, és a biztos táv miatt mindössze az öt kilométert céloztam meg. Gondoltam ez is megteszi ennyi pihenő után. Avicii indított, e szokásos hajnali órán, úgy fél hat tájban, majd rákapcsoltam Fall Out Boy..

A biztonság kedvéért kocogást választottam, nem sprinteket és dinamikus futást, magam sem tudtam, hogyan reagálnak izmaim a sportszünet után.

Amint  az első kilométerek mögöttem voltak, bátrabban nyújtottam lépteimet, immár nem magam alá, hanem kissé magam elé léptem. Ez a lépéstechnika, ez a váltás emeli a tempódat, de fokozatosan válts át, főleg hosszabb kihagyás után.

A második dombocskám után már tudtam, nem állok meg sem az ötös, sem pedig a nyolc kilométeres fordítónál, végig fogom futni a 10 kilométert.

Jöhetnek a megszokott lendületes zenék is, örömmel állapítottam meg, izmaim automatikusan követik akaratomat, nyoma sincs fáradásnak 🙂

Egy kis Scooter Hardcore?

Igen, van értelme a kitartó és időnként kemény edzéseknek, hiszen egy biztos alapot építesz, egy biztos izomzati, testi-lelki alapot, ami már mindig Veled lesz, ha csak végleg abba nem hagyod a sportot, de erről nem is beszélünk 🙂

Bízz magadban,  a megszerzett tudás már a Tiéd! Folytasd a sportot, hamarosan a vizsgák végeztével valóban itt a nyár, pihenj, töltődj fel, hiszen tudod: Balaton-Élmény- Balatoni Életmód!

Visszaérve a a kiindulóponthoz,  rápillantottam a GPS eredményjelzőjére: 54:30 a tíz kilométerre, életemben nem futottam még ennyi idő alatt le a távot, főleg nem felkészülés nélkül….s közben sirályok húztak el a víz felett.