A tavasz szinte észrevétlenül kúszott be zöld lobjaival a tudatunkba, hiszen a havas-szeles-hideg időjárás hosszan a napjaink része volt. Majd egyszer csak rügyezni kezdtek a fák, s a minap rácsodálkoztam, nahát, mikor lett a réten ekkora a fű?

Nehézkes manapság a sportolók élete, ráálltunk a virtuális versenyekre, amikor legfeljebb a füledben cseng egy-egy korábbi eseménynek a zaja, a futók lépteinek nesze, a versenytársak légvételének zihálása, a nézők, barátok biztatása. Persze érmet most is akaszthatsz a nyakadba, utólag elküldik neked. Mégis, a rajtzónába beállás, az izgalom amikor elhúz a mezőny, a sorstársakkal való viaskodás és a befutás izgalma, fáradtsága jó lenne ma is…

Hozzászoktunk ehhez is. Bámulatos, mennyire képesek vagyunk alkalmazkodni a változó körülményekhez. Át kellett állnunk önmagunk szeretetére, hiszen nem csak az edzések óráiban, hanem a virtuális versenyeken is mindössze magunknál lehetünk jobbak avagy rosszabbak. A teremedzéseken tapasztalt, csapatban van a motivációt is felcseréltük saját magunk motiválásra. Sosem volt ennyire fontos, mint az elmúlt évben, hogy igazán jóban legyél önmagaddal!

Kiálltuk a próbát, a felszaladt kilók lassan ám biztosan leolvadnak az önmagunkra találással egyidőben.

Ha kicsúszik a lábad alól a talaj, jobb, ha előbb leülsz a gödröd mélyén, elgondolkodsz, siránkozol, aztán megrázod magad, négykézlábra majd újra két lábra állsz!

Való igaz, nem az a győztes, aki folyton jó pozíciókból indulva újra s újra győzedelmeskedik. Sokkal inkább, azok, akik a nehézségeikkel, félelmeikkel megküzdve ám mindig talpra állítják önmagukat.

S tényleg, igaz; a legjobb barátod és segítőd a sport, a futócipőd, a súlyzód, a sportfelszerelésed! Mert általa új erőre, új ötletekre lelsz, amik majd az élet más területein hasznodra válnak. A sport éltet és életet ment, bevezet és ott is tart az egészséges étkezés világában, ha pedig ezt tartod, a gondolataid és érzéseid is önmagad támogatására szolgálnak. Ha pedig Te magad jól vagy, akkor tudsz másokat is, legalább saját magad jó példáján motiválni, másoknak is erőt adni saját harcaik megvívásához 🙂