illAz edzett szervezetet is utolérheti időnként  valamiféle vírus, torokfájás, és hőemelkedés mutatja,  komolyan kell venni. Bevetésre kerülnek az ilyenkor szokásos csodaszerek is.

 

flu-3

Jöhetnek a betegségűző  gyógyteák, mint a csipkebogyó – persze vadon gyűjtögetett-, hársfavirágzat a kertből, vértisztító csalán, na ez már a boltból, mindez felturbózva reszelt gyömbérrel, hogy a könnyem is folyik a csípősségétől.

Tea, vírusűző citrommal, fahéjjal és gyömbérrel. Egy kis méz is mehet bele

Tea, vírusűző citrommal, fahéjjal és gyömbérrel. Egy kis méz is mehet bele

Literszám kell inni a folyadékot egyébként is, betegség idején ez még fontosabb

Aztán jöhetnek a nagyágyúk, ha szükséges: fokhagyma, torma, bármi, aminek méregerős illóolaja van,  a megemelt C-vitamin tabletta-dózis betegség idején 4-5000 mg/nap!

flu

Ha ezek nem segítenének,  jöhetnek a gyógynövényes csodaszerek, mint a Jägermeister, Unicum, vagy éppen a mézes pálinka.  Avagy   egy tasak NeoCitrán….Nem adjuk meg magunkat könnyen a baciknak!

 

Két hetes több-kevesebb sikerrel zajló küzdelem után irány hős harcosként a Hot Iron óra. Érzem, a torkom kaparja valami, s az erőnlét sem az igazi, de láz nincs, tehát bátran lépek a terem melegébe. 10 perccel később a szokottnál is erősebben jön az izzadás, a jump-gyakorlatoknál pedig egy fali óra ingája üti belülről a fejemet.

slide_4

Igen, ha nem vagy lázas és a tüneteid sem súlyosak, lehet edzeni, de csökkentett intenzitással és nem mindegy mit…

Érdemesebb inkább a pár nap pihenést választani ha megfáztál, akkor is, ha nem vagy lázas. A szervezeted mindenképpen küzd a kórokozókkal, ami energiát von el, így a sportra kevesebbet fog tudni fordítani.

hot-2A szabadtéri futásokat is halaszd ilyenkor el, nem hiányzik egy felülfertőződés. A tünetmentesség után ismét lehet edzeni, de fokozatosan,  20-30 perces könnyed kocogással kezdj, vagy  teremben sportolj. Csak a teljes felépülés után térj vissza az edzéstervedhez.