sp1A változatosság nem csak jó, de hasznos is. A crossedzések miközben fejlesztenek, fenntartják a motivációt. Vissza tehát néha a terembe, spinning, ami szaunázásnak is jó.

 

Még hogy szaunakályha…. ugyan, amikor a fixen álló bicajt tekerve az első feladat után izzadságcseppek, mit cseppek, folyamok hullnak alá… Ez az edzéstípus nem alábecsülendő..

A spinning-kerékpár beállítása után – kormánymagasság, üléspozíció – a 60 perces óra eleje egy rávezetés, bemelegítés mint minden sportban, majd elindulunk felfelé…Hová? Igen, fel és le…hegynek és völgynek…Léteznek már olyan spinning edzőtermek, ahol az edző háta mögötti falra , tehát szemben a vendégekkel – folyamatos képet vetítenek, mintha odakint a természetben bicajoznál.

 

Beindul a ventilátor, kissé csökkenti a terembeli hőséget, ami a tükörfalú teremben hamar érezhető lesz. Nyeregből felállások, karhajlítások, elöl a súlypont majd hátul vezényszavakra tekert pedál, nos garantált a szauna-érzés már 10-15 perc után.

A spin-race és a normál spinning edzés a feladatok erősségében, egymásutániságában eltér, persze a verseny a race a megerőltetőbb. A zenék dinamikusak, akárcsak a legtöbb sportórán, a lábad pedig nem áll meg csak 60 perc folyamatos tekerés után. Garantált a belső hő termelése magas fokon…Amikor a hajtövektől gördülnek lefelé a vízcseppek, amikor a törölköző az óra végére mintha vízben áztattad volna…Folyadék és törölköző, valamint laza öltözék szükséges. Ne öltözz túl, hiszen egy terembe fogsz tekerni, akár bicajos nadrágot is viselhetsz.

 

Kövesd az edző utasításait, nem csak a sérülések elkerülése miatt, vagy éppen az izomláz megakadályozásáért, hanem a valóban élménydús edzésért, amit a helyesen végrehajtott mozdulatsorok fognak megadni. A dinamikus zenékre ez könnyen fog menni.

sp4

A láb folyamatosan mozgásban van, csak az óra végén áll meg, s nyújtasz le.

A spinning fejleszti az állóképességet, egyensúlyérzéket, tüdőkapacitást. Kedvezőtlen időjárás esetén is tudsz bicajozni, főleg ha nem tudsz beszerezni görgőt az otthoni, szobában való tekeréshez. (ami meglehetősen drága dolog)

SPIN_Logo1Az év nagy részében természetesen a bringás a természetben teker, de a változatosság miatt, valamint az erőteljes mozgása miatt nagyon ajánlott a spinning, akárcsak keresztedzésként is beiktatni az edzéseid közé.