Van pár új zeném, amelyeket bevetettem a felkelő nap nyomába lépésemkor.

Kezdjük a napot ismét futóedzéssel, csak hogy dinamikusak legyünk egész nap. Tanulva a korábbi edzésekből, már nem vettem fel a szélálló dzsekit, mivel úgy is kimelegszünk az edzés alatt (6-8 C fokkal emelkedik a mozgás hatására a testhő, ezt mindig vedd figyelembe az öltözéked kiválasztásnál) . Inkább viseljük el a kezdeti rövid szakasz hűvösét. Ne feledd, ugyan kora reggel futsz, de a nap sugara már most is meleg, itt a nyár, bátran öltözz lazán. Elegendő egy futóshort, trikó és persze a technikai felszerelések: GPS az edzésed nyomon-követéséhez, MP3 lejátszó a zenékhez, napszemüveg és már indulhatunk is, készen állsz?

Nos, akkor csapjunk bele: Cascada: Pyromania az indító zenénk:

A mai edzés offoroad edzés azaz lemegyünk a járt utakról és a lábnak oly kellemes terepedzést választjuk. Az aszfaltos, betonos kemény talaj után a földön, homokon, füves területen való futás felemelő élmény, de feltétlenül megszokást kíván. Ügyelj a lépéseidre, különösen fontos egy cross vagy terepre való futócipő használata, amelynek talpbordázata megfelelő talajfogást ad, biztos lépteket, jól kiegyensúlyozza a talaj egyenetlenségeit.

A talajon való futás, a terep adta élmény, a láb egészségének megőrzése arra ösztönöz, minél többet fuss terepen!

Fall out Boy: Phoenix:

A bemelegítő szakasz mély, homokos, emelkedős szakasza után könnyebbre váltottam, a kora reggeli fények, a friss levegő, harmatos fű megannyi élményt ad!

 

Aki a fűben élelmet kereső gólyát akar látni, a reggeli fényekben játszó tavat, korán kell kelnie 🙂

A biztos 5 vagy akár 10 kilométeres futással a lábaidban már bátran bevállalhatsz Te is terepedzést. Városban nehéz megvalósítani, mindenfelé aszfaltos területet találsz. Ha nem ideális az időjárás, sáros a talaj szintén nem vállalható be. De amikor kirándulsz, vagy egy-egy hétvégi edzésed tervezed, vállalj be egy kicsit nagyobb szervezést igénylőt. Legalább próbáld ki egyszer…Nem kell belehalni egy-egy nehézségbe, inkább legyőzendő feladatnak, kihívásnak tartsd:

Pink, Try

Nézz ki magadnak egy jó futóterepet, amely lehet egy erdei tanösvény, de akár egy üdülőövezeti utca is. Ha nyaralni, túrázni utazol, legyen  nálad a futócipőd is és indulj a felkelő nap nyomába! 🙂