Folytassuk az ismerkedést a vitaminokkal és szervezetünkre gyakorolt hatásukkal:

 Kalcium:

– Erős csontokat és egészséges fogakat biztosít.
– Gondoskodik arról, hogy szabályos legyen a szívverés.
– Enyhíti az álmatlanságot.
– Közreműködik a vas felszívódásában.
– Segíti az immunrendszer működését, különösen az ingerületek áttevődését.
– Segít enyhíteni az allergiás tüneteken.

Magnézium:

– Segít a depresszió leküzdésében.
– Hozzásegít, hogy a szív és a keringési rendszer egészségesen működjék, és védelmet nyújt a szívroham ellen.
– A fogakat egészségesebb állapotban tartja.
– Segít megakadályozni a kalcium lerakódását, kálciumot tartalmazó vese-, és epekövek kialakulását.
Különösen sok magnéziumot igényel a szívizom. Klinikailag bizonyított tény, hogy azoknál az embereknél, akiknél magas a vér magnézium tartalma, kisebb valószínűséggel fordul elő szívinfarktus.

Cink:

– Szerepet játszik a szénhidrátok lebontásában, a glükóz hasznosításában és az inzulin termelődésben. Az inzulin bontja le a szénhidrátokból, stb.  előállított glükózt.
– Feltölti az izomzatot energiával a hosszan tartó edzésekre.
– Ez a létfontosságú ásványi anyag kapcsolható a legtöbb metabolikus folyamathoz.
– Támogatja a sebgyógyulást
– Erősíti az immunrendszert
– Csökkenti a megfázás tüneteit
– Támogatja az egészséges prosztata működést
– Növeli a megtermékenyítő képességet (spermaszám növelés)

Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere folyamatokat, az enzimrendszerek működését, fenntartja, biztosítja a sejtek épségét.
Nélkülözhetetlen a fehérjék szintéziséhez, szabályozza az izmok összehúzódó képességét, elősegíti az inzulin képződését, ezúton normalizálja a vércukorszintet.

Előfordulások:

BiotechUSA termékei  – Veszprém szaküzleti értékesítés – Kinizsi Üzletház emelet és Intersport áruház is forgalmazza termékeiket – StopShop bevásárlóközpont

Bioszállító- webáruház, interneten tudsz rendelni és kedvezményes, egységes szállítási díjért kérheted például az Inmedio üzletekbe, amely például a Tescoban, de Veszprém belvárosában is található, ott személyesen vehetők át a termékeik (ún. Pik-Pak pontok)

 

 

Herbaház- Budapest, ha ott jársz, feltétlenül menj be, hatalmas áruválasztékuk van, szerintem az országban található összes vitamin, étrendkiegészítő, és még sok más termék megvásárolható. Vannak késztermékeik például hústermékek de zöldségek is. A csokiktól a C-vitaminig, teákig mindent megtalálsz. Szánj rá elég időt, mert biztosan órákig ott leszel!

Vitaking-Veszprém- A szaküzletek többsége is forgalmazza a termékeiket Például Veszprém húszemeletesben a felső szinten, a Cserhát étterem mellett. Van internetes oldaluk is, ott megnézheted a termékeket.

Herbária szaküzlet- Tesco Veszprém, van sok saját márkás termékük, én például szálas teákat tőlük veszek, vagy a Multivitaminjukat, ami plusz kiegészítőket is tartalmaz például Q10-et és egyéb ásványi anyagokat.