crossJavában zajlik a tavaszi sportszezon, egymást érik a versenyek, a felkészülési edzések. A pihenőnapok megtartása is része azonban az edzésterveknek, de ekkor is belefér egy  könnyed mozgás. Pihenőnapi crossedzés.

 

Ha a szabadtéri időjárás kedvezőtlen, erős a szél, esik az eső, túlságosan hideg van, jobb a sportot beltéren megoldani, s valamelyik keresztedzést választani, a megfázás, átfázás helyett.

 

A spinning az országúti bringások kedvelt téli sportja, aki pedig nem bicajozik annak is kitűnő 60 perces átmozgatás vagy éppen keresztedzés. Ha pihenőnapra tervezed be, két edzés között, akkor  csak lazán tekerj, ne erőltesd meg magadat, valóban pihentető, átmozgató legyen ez az edzés.

 

Az órára érkezz időben, hagyj átöltözési időt magadnak, a bicajt is be kell állítani, ráhangolódni az órára, s elég zavaró, amikor  későn csatlakozik még valaki. Aki így a bemelegítésről is  le fog maradni, s tudjuk jól, a bemelegítés és levezetés az edzés része.

 

 

A víz és a törölköző a leglényegesebb amit vigyél magaddal, valamint a könnyed öltözék, mert a zárt teremben eléggé meg fogsz izzadni. Egyáltalán nem könnyű 60 percen át megállás nélkül pedálozni.

 

Igyekezz követni az edző utasításait, aki fokozatosan emeli a feladatok nehézségeit, hosszát. A kerékre nehezedő nyomást, szorítást Te szabályozod, de érdemes – ha már elegendő állóképességgel rendelkezel – valóban rátekerni azt a fél vagy negyed fordulatot. Legyen valóban a Te edzésed, tényleg legyen hatékony az óra!

 

Spinning - Víz és törölköző a laza öltözék mellett az alapfelszerelés

Spinning – Víz és törölköző a laza öltözék mellett az alapfelszerelés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karmunka nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, egyensúlyérzet is szükséges hozzá, miközben emeli a pulzusértéket is.

A csípőtartások, nyereg fölött tekerés szintén hát- és comb/farizom-terhelő,  hatékonyan faragja le a zsírpárnákat, átmozgatva a kényes testtájakat is.

Használhatsz L-Carnithint tartalmazó italt, ami még egy fokkal növeli a zsírégetés hatékonyságát. A vizes palackodba a csapvízbe tegyél citromlét és némi cukrot, sót, s máris készen van az elektrolitos sportitalod! A cukor-só pezsgőtabletta feloldásából könnyedén megoldható, számos választási lehetőség van már a boltokban, általában mindegyik tartalmaz már vitaminokat is illetve egyéb tápanyagokat, mely tabletta vízben feloldva a legegyszerűbb és leghatékonyabb frissítőnk lesz edzés alatt.

 

Az edzés előtt fogyassz szénhidrátot, azt követően fehérjét, például turmixital formájában. Ez segíteni fogja az izomépülést és hozzájárul az izomlázmentes regenerálódáshoz.

 

cross2A pihenőnapi keresztedzés bár mozgás, legyen pihentető, átmozgató. Ehhez pedig egy spinningtermi edzés jó választás.