Kis kitekintő a tó túlpartjára. Ez is a Balaton.

Az odautazás is egy élmény volt.  Remélem, már Te is érezed, hogy a Balaton minden nap, minden pillanatban egy csoda. Nem egyszerűen csak lakó- és munkahelyünk ez a vidék. Több annál. Életmód, igazi Balatoni Életmód. S mit is jelent ez?Például azt a játékosságot, amikor autózol a parti úton Keszthely-Hévíz irányába, párhuzamosan a Balatonnal, miközben a vonat, élén a piros mozdonnyal is Veled tart. Te, az út, a vonat és a tó látványa, élménye így együtt, főleg ha még a nap is kisüt kicsit felszabadít kicsit a mindennapos hajtás alól. Vedd észre ezeket a látszólagos apróságokat.

Közeleg a tavasz is, érzed, ugye? Még épp, csak emelkedik a hőmérséklet, még hó is akad itt-ott, de azért már jó néhány bringással találkoztam már, akiket kicsalt a jó idő a kerékpárútra.

Olyan szép ez a táj! Persze akad omladozó falu büfé, meg felborult szemetes, de azért ez a miénk. A Balaton hozzánk tartozik. Ha elutazol Miskolc felé, vagy Szegedre, s után vissza, tudod, miről beszélek.

 

Jó itt élni, ez az otthonunk, jó lenne, ha a mi Balatoni nyaralásaink, bringázásaink élményét megmutathatnánk másoknak is, és megőrizni is kell. Aki ide jön, bicajt, hátizsákot, futócipőt és fürdőszerelést tegyen be, szükség lesz rá.

Te átvizsgáltad már a bicajod és a felszerelésed? Nagyon gyorsan indul a szezon, a versenyek, jönnek a Balaton-körök, a kicsi és a nagy, mert ebben az évben már Te is el akarod mondani a haveroknak, barátoknak, hogy: igen, megkerültem a tavat bringával!

KTM ULTRA FIRE (2010)