runningMi az ami hajt mindig tovább, hogy a fájdalmak, sérülések ellenére is újra s újra versenyezz? Amikor a barátok és a család bíztat, az eredmények és a sportorvos viszont pihenésre int. Egyik edzés a másik után, hol jobb hol pedig gyengébb eredménnyel.

 

Érdemes alapos önelemzést tenni, átgondolni, vajon tényleg rossz a technikád és helytelenül végzed a gyakorlatokat, s emiatt kényszerülsz hosszabb-rövidebb kényszerpihenőre?

Soha nem adjuk fel, ezt megtanulja, aki a sportos életmódot nem divatnak, hanem az életének részévé teszi.

Léteznek ma már számos módszerek, – jóga, pilates, és persze étrend-kiegészítők, gyógytermékek, amelyekkel jelentős javulást érhetsz el.

A bemelegítés hatékonyságát segítő sportkrémek, a gyógy-és speciális masszázsok is mind jótékonyan hatnak a teljesítményre.

Fahéjas bemelegítéshez használható sportkérm

Fahéjas,mentás,  bemelegítéshez használható sportkérm

tabletta

Sokféle vitamin és étrendkiegészítő támogatja a hatékony és sérülésmentes sportolást

 

 

 

 

 

 

Az sporthoz alkalmazkodó étkezés, a  specifikus folyadékpótlás szintén támogatja a sérülésmentes sportolást.

Ha folyton falakba ütközöl, s nem jönnek az eredmények és az odafigyelés ellenére nem haladsz előre, elmarad a fejlődés, érdemes teljes körű úgymond átvilágításon részt-venni. Érthető ez egy konkrét kivizsgálásra is. Kiderülhet például, hogy valamelyik szerv  nem működik megfelelően.

Hiányozhat valamely mikrotápanyag, vitamin, elektrolit is – nem megfelelő folyadékpótlás esetén, de a mindennapos stressz, is sajnos komolyan befolyásolja életünket, – munkahelyen, odahaza – és hátrányosan hat a teljesítményre.

Sportolás előtt alapos állapotfelméréssel kezdjünk!

Vegyünk részt egy alapos állapotfelmérésen!

Ha pedig minden körültekintés ellenére sem sikerül javítani az eredményeken, megfontolandó a sportágváltás.

Ha például az erőfeszítések ellenére sem tudod leadni a túlsúlyt – aminek lehet egészségügyi és lelki oka is, amit nem biztos, hogy gyorsan meg tudsz oldani -, akkor érdemes más területen kipróbálnod magadat. A futás helyett lehet túrázni vagy Nordic Walkingot űzni, vagy teremben a sífutó gépen edzeni.

teremedzés

teremedzés

Kerékpározás helyett mehetsz spinningre. A csoportos, teremben végezhető edzések számos típusa létezik, az edzőtermek széles választékot kínálnak, a társak és az edző pedig kellő motivációt tud adni. Egy jóga vagy pilates de egy nyújtásos edzés 60 perce is tud megerőltető és hatékony lenni!

girl on the beachTehát, első lépés átgondolni, mi az oka a nem kellően hatékony edzéseknek, kielemezni edzővel, de akár olyan személlyel is, aki már hosszabb ideje eredményesen sportol. Rávilágíthat a hibákra.

Ezt követően jöhet egy alapos egészségügyi kivizsgálás, majd a szükséges módosításokkal, javaslatokkal, terápiával lehet folytatni a korábbi sportot. Ha viszont ezután sem javulnak az eredmények, sportágváltás következzen!

cross2A lényeg, ha erővel próbálsz benne-maradni egy helyzetben (itt most értsd: sportágban), csak sorozatos kudarcnak teszed ki magad. Miközben egy jó váltással ismét örömforrás lehet a sport.