Hot Iron, emeljük a tétet, de a súlyokat biztosan! Ezzel az edzéstípussal pár évvel ezelőtt találkoztam először, amikor az egyik legnevesebb hazai edző, Tatarek Rezső tréningjeivel kezdtem edzőtermi edzéseimet.

Vele egyébként élőben is találkozhatsz, és kipróbálhatod “eredetiben” az edzéseit,  Győrben, a BSI TescoFittaréna rendezvényén. Jelentkeztél már ugye?

De Balatonalmádiban a Sziluett Sport-Fitness Stúdióban is csatlakozhatsz a Hot Iron edzésekhez.

Maga az edzés erőnléti és egyben izomnövelő edzést jelent, nem is akármilyent. Végig alacsony, elsősorban zsírégető edzéstartományban dolgozol, nagyobbrészt súlyokkal. Igen, a lányok is, mégpedig nem kézi, hanem “igazi” rúd és súlytárcsák használatával. A lányok közül sokan  azért tartanak ettől az edzéstípustól, mert túl izmosak lesznek. Szerintem pedig szép formás, tónusos izmaid lesznek, és izom, nem pedig zsírszövet..és nem utolsó sorban crossedzés. Futás, kerékpár, spinning, fallabda, úszás, ide belefér a Hot Iron is!

 

A bemelegítés után máris kézben a rúd a súlyokkal, és döntés, evezés, bicepsz gyakorlatok, kitörések, fej fölé emelés. Bizony, akárcsak egy gépesített edzőteremben, mindezt dinamikus zenére. Amire szükség is van, hogy ne remegjen a karod a súlyok alatt, és meg bírd tartani a statikus hasizomgyakorlatban magadat legalább egy percig. Aztán ha ez nem lenne elég, jöhet néhány, nem kevésszer nehezített típusú, fekvőtámasz, egy kis felülés, hasizomgyakorlat.

Ági, edzőnk azt javasolja, 8-9 hét teljen el, amíg váltasz súlyt, addig kezdő vagy. Szokni kell és megtanulni még azt is, hogyan kell egyenes háttal előrehajolni… 1.5 kilós tárcsákkal szereljük kezdetben fel a rudat, majd jöhet a 2.5 kg. De mekkora különbséget jelent ez a mindössze egy kilogramm!

Próbáld csak ki… 🙂

Koncentrációra tanít, arra, hogyan kövesd az edző utasításait. Tiszteletre, mert semmi sem fog elsőre menni, ezt elhiheted, de elképesztő élmény, amikor már nem egy, hanem két tárcsát szerelsz fel a rúdra, amikor a tíz ember egy ütemre emeli a súlyokat.

Hatvan perc figyelem. Újabb hatvan perc élmény a sporttól. Ez az izomnövelő és állóképesség növelő óra igen jól fog jönni futáshoz, bringázáshoz.